Uutiset

Yleinen

Soukkion lämmitettävä hiekoitusvaunu

”Sikliterällä varustettu alue­aura on suunniteltu erityisesti jääkenttien auraukseen.

Varsinaisella alueauralla poistetaan jään päältä isompi lumikerros ja siklillä jää puhdistetaan lopullisesti. Sikliterän voi nostaa ylös, jolloin auraa voi käyttää normaaliin tapaan teiden ja alueiden auraukseen” kertoo Hannu.

”Toinen uutuus on lämmitettävällä alakerralla varustettu 8 kuutiometrin hiekoitusvaunu. Lämmitettävän alakerran ansiosta märkä hiekka ei pääse tarttumaan tai jäätymään vaunun seinämiin, eikä siksi aiheuta muunlaisia tukoksia. Hiekoitusvaunun alakerta lämmitetään vetotraktorin hydrauliikkaöljyä kierrättämällä hiekoittimen lämmönvaihtimelle. Vaihtimessa oleva glykoolineste kierrätetään vesipumpun avulla hiekoittimen alakerran kanavissa. Lämmitettävästä alakerrasta on jätetty patenttihakemus”, jatkaa Hannu.

”Hiekoitusvaunussa on myös hydraulisesti ohjattavat yläluukut. Luukut ovat suunniteltu kasvattamaan hiekoitusvaunun täyttöleveyttä, jolloin vaunu voidaan täyttää jopa kolme metriä leveällä kauhalla. Hiekoituksen ajaksi voidaan luukut kääntää säiliön päälle, jolloin ne suojaavat hiekoitushiekkaa sateelta. Lämmitettävä alakerta ja hydrauliset yläluukut ovat lisävarusteita, jotka voidaan valita kaikkiin Soukkion hiekoitusvaunuihin, joiden tilavuus on vähintään 5 kuutiometriä”, lopettaa Hannu.

Lue seuraavaksi