Uutiset

Yleinen

Seppo Kuisma Oy uusissa toimitiloissa

 

Seppo Kuisma on monien tuntema pitkänlinjan konekauppias. Viime vuoden joulukuussa hänelle tuli täyteen 40 vuotta konekauppiaana eikä vauhti tunnu vieläkään olevan hellittämässä. Monenlaisia koneita on Seppo Kuisma vuosien varrella myynyt – pikku nippeleistä isoihin traktoreihin. Henkilökuntaa Seppo Kuisma Oy:ssä on tällä hetkellä omaa väkeä kolme henkeä ja vierasta viisi henkeä, jotka ovat tuotannon puolella. Komponenttien ja valmiiden koneiden kuljettamiseen yrityksellä on omaa nostureilla varustettua kuljetuskalustoa.

Nykyisissä tiloissa työt sujuvat hyvin, sillä hallissa on kaksi läpiajettavaa hallipaikkaa isoilla 5,8×5,1 metriä olevilla nosto-ovilla. Toisessa päässä hallia tapahtuu perävaunujen ja muiden koneiden kokoaminen, jota helpottamassa on kaksi viiden tonnin kattonosturia. Toisen läpiajettavan hallinosan päässä ovat pesuhalli sekä yhdistetty viimeistely/maalaushalli.

 

Erikoisosaamisena perävaunut

Tänä päivänä Seppo Kuisma Oy on keskittynyt pitkälti traktorien perävaunuihin, joita yritys valmistaa vuosittain 400-500 kappaletta. Perävaunuja on useita malleja eri kokoluokissa – on kiinteälaitaisia Steel-yleisperävaunuja, avattavilla metallilaidoilla olevia SK-viljaperävaunuja, Steel-maansiirtoperävaunuja sekä Kire-metsäperävaunuja Kire-Joutsa-kourakuormaimilla, mikä onkin eniten kasvava sektori tällä hetkellä. Perävaunujen komponentit tulevat Kuismalle valmiina baltialaisilta, italialaisilta ja yhä enenevässä määrin suomalaisilta alihankkijoilta. Halikossa Kuisman hallissa perävaunut kootaan valmiiksi sekä tehdään asiakkaiden haluamat muutostyöt. Perävaunuja myydään Suomessa lähinnä Yrittäjien Maatalouden ja Turun Konekeskuksen kautta. Lisäksi on vientiä Ruotsiin. Baltian maihin toimitetut perävaunut kootaan Kuisma Viron toimipisteessä, jossa myydään myös muita Suomessa tehtyjä koneita.

Uusi palvelu on vanhojen perävaunujen kunnostus. Kuisma Oy:n alihankkijana toimiva Pertti Kuisma tekee uusia laitasarjoja eri merkkisille vaunuille ns. räätälin työnä. Jos käytössä olevasta vaunusta on esimerkiksi laidat huonossa kunnossa, niin ettei vilja enää pysy sisällä, mutta kärryn alakerta on vielä kunnossa (pohja, runko, telit ja pyörät). Uudella laitasarjalla vaunusta tulee täysin käyttökelpoinen kuljetuspeli.

Muita Seppo Kuisma Oy:n tuotteita ovat Kire-esimuokkaimet, Kire Combi -hiekoitin/maansiirtovaunut, Agromehanika-kasvinsuojeluruiskut sekä Albuz-suuttimet ruiskutuslaitteisiin.

 

www.seppokuismaoy.fi

 

Miika Nyrö

 

 

Lue seuraavaksi