Uutiset

Yleinen

Seinäjoen Konerengas palvelee monipuolisesti

Seinäjoen Konerengas Oy on vuonna 1986 perustettu konekaupan erikoisyritys, joka on vuosien mittaan opittu tuntemaan laajasta valikoimasta, asiakasystävällisyydestä sekä laadukkaista huoltopalveluista.  Jo alkuajoista yrityksen edustuksessa on ollut Agritek Oy:n kattava maatalouskonevalikoima ja tälläkin hetkellä Agritekin edustamat New Hollandin maatalouskoneet muodostavat tärkeän osan Konerenkaan konekaupasta. Varaosa-, tarvike- ja työkalupuolella Konerenkaan valikoima on todella kattava, sillä jo 90-luvun puolivälistä lähtien edustuksessa ovat olleet Isojoen Konehallin eli IKH:n laadukkaat työkalut ja varaosat.

Seinäjoen Konerenkaan taustalla on pitkän linjan konekaupan ammattilainen Antti Paavola, joka on edelleen yrityksen suurin omistaja. Yrityksen toiminta on kasvanut tasaisen varmasti ja tällä hetkellä Konerengas työllistää Seinäjoella 14 henkilöä. Lisäksi yrityksen Kokkolassa sijaitsevan tytäryhtiön KP Konerenkaan riveissä toimii viisi alan kokenutta ammattilaista. Palvelupakettia täydentää Seinäjoen toimitiloissa sijaitseva vuonna 2004 perustettu First Stop -rengasliikeketjuun kuuluva Rengas-Paavola Oy, jonka kattavasta valikoimasta saa renkaat lähes kaikkiin koneisiin, ajoneuvoihin ja perävaunuihin.

Antti Paavola  (oik.) on edelleen vahvasti mukana jokapäiväisessä kaupankäynnissä samoin kuin yrityksen toinen osakas Jukka Holappa. Tämän ansiosta miehillä säilyy erittäin tarkka tuntuma alan suuntauksiin ja he pystyvät reagoimaan nopeasti esimerkiksi valikoimaa laajentamalla. He ovat myös hyvin tyytyväisiä nykyisiin toimitiloihin, sillä Seinäjoki on edelleen vahva konekaupan keskus ja valtatie 19 varteen onkin kasvanut voimakas alan liikkeiden keskittymä. Tämä tuo runsaasti ostovoimaa alueelle ja vuonna 2006 rakennetut yli kahden tuhannen neliön toimitilat ovat osoittaneet toimivuutensa, sillä liikkeeseen on helppo saapua joka suunnasta.

New Hollandin maatalouskoneet ovat kuuluneet Seinäjoen Konerenkaan valikoimaan vuodesta 1992 ja pitkäaikaisena keskiarvona yritys myy vuodessa reilut 30 uutta New Holland -traktoria ja käytettyjä noin puolet enemmän. Suomen lisäksi myyntiä on myös ulkomaille ja esimerkiksi Puolaan lähtee joka vuosi sekä traktoreita että muita työkoneita. Paavola ja Holappa ovat erittäin tyytyväisiä New Holland -traktorimalliston laajuuteen, sillä valikoimassa on sopivan kokoluokan koneita jokaiseen työtehtävään. ”Myös mallien kattava varustelu sekä tarkka räätälöitävyys miellyttävät suomalaisia asiakkaita, samoin kuin tunnettu luotettavuus ja kestävyys”, korostaa Paavola. Turvaa hankintoihin antaa myös New Hollandin kattava 1 + 2 vuoden takuuvakuutus, vaikkakin merkin luotettavuuden vuoksi sille on ollut miellyttävän vähän tarvetta. Holappa kertoo, että noin 150 hevosvoiman traktorit ovat tällä hetkellä suosituin kokoluokka ja ne toimivat maatilojen monipuolisina yleistraktoreina.

Myös New Hollandin muut maatalouskoneet ovat vuosien mittaan vahvistaneet asemaansa ja varsinkin puimureiden kysyntä on kasvanut merkittävästi. Miehet kertovat, että puimureissa voimakas kokoluokkien kasvu on ollut selvästi nähtävissä jo jonkin aikaa ja esimerkiksi leikkuupöytien leveydet alkavat lähennellä 30 jalkaa. ”Tämän kokoluokan koneilla puitaessa tehokkuus sekä kestävyys tulee olla huippuluokkaa ja New Holland onkin osoittautunut luotettavaksi urakointiluokan koneeksi”, toteaa Holappa. Paalaimissa New Hollandin suosio perustuu laadukkuuteen sekä monipuoliseen valikoimaan ja tarjolla onkin niin pyöröpaalaimia, paalain/käärinyhdistelmiä kuin suurkanttipaalaimia. Merkittävästi kasvava osa-alue on maatalouskäyttöön suunniteltujen New Holland -kurottajien kauppa ja pari vuotta myynnissä olleet kurottajat ovatkin todellisia maatilojen monitoimikoneita.

Seinäjoen Konerengas on kasvattanut konevalikoimaansa siten, että miltei jokaiseen maatilojen työtehtävään on tarjolla laadukasta ja hinta-laatusuhteeltaan toimivaa kalustoa. New Hollandien rinnalla muita tärkeitä tuote-edustuksia ovat esimerkiksi Merlon kurottajat, Kvernelandin maanmuokkauskoneet, Kverneland-Taarupin rehuntekokoneet sekä Konerenkaan alkuajoista asti mukana olleet luotettavat Trima-etukuormaimet. Paavola kertoo viime aikoina esimerkiksi ajettavien Kverneland Siloking -apevaunujen kasvattaneen lypsykarjatiloilla suosiotaan, sillä niiden kautta yksi tilan traktoreista vapautuu muihin työtehtäviin. Konerenkaan uusin aluevaltaus on belgialaisen Joskin-merkkisten liete-, kuivalanta- ja maansiirtovaunujen edustus. Urakoinnin tehokkuutta lisäävien Joskin-vaunujen myynnistä tulee vastaamaan Seinäjoella Jukka Holappa ja Isto Kumpu-Huhtala sekä Kokkolassa Jan Ray.

Seinäjoen Konerenkaalla on kautta yrityksen historian panostettu kokonaispalvelujen toimintaan. Uusien ja käytettyjen koneiden myynnin rinnalla ovat aina kulkeneet huolto-, varaosa- ja korjaamopalvelut. Varaosapuolella on kattava valikoima omien edustusmerkkien varaosia ja laajuutta antavat IKH:n tunnetusti kattavat varaosa- ja työkaluvalikoimat. Työkaluista on saatavilla oikeat ratkaisut sekä harrastetoimintaan että jokapäiväiseen ammattikäyttöön. IKH:n malliin tarjolla on myös runsaasti turvallisuutta lisääviä työvaatteita sekä muita turvavarusteita, joiden käyttö on kasvanut mukavasti viime vuosien aikana. Huoltotoiminnoista Seinäjoella vastaa valtuutettu New Holland -huolto ja sen kuuden henkilön ammattitaitoinen henkilökunta. Holappa muistuttaakin, että nyt olisi sopiva hetki hoitaa traktorien ja työkoneiden keväthuollot ja -korjaukset kuntoon eikä vasta naapurin isännän jo aloittaessa toukotöitään.

Konerenkaalla on valikoiman ja palveluiden laajuuden vuoksi kuluvakin vuosi lähtenyt käyntiin kaupallisesti mainiosti. Taloudellinen epävarmuus näkyy Paavolan mukaan kuitenkin selkeästi myös maatalouskonekaupassa ja varsinkin suurimmissa investoinneissa lopullisten päätösten kanssa ollaan erittäin varovaisia. Tämä näkyy vaikkapa traktorihankinnan siirtämisessä seuraavalle vuodelle tyydyttäessä vanhan kaluston huoltamiseen. Toisaalta lisääntynyt ammattimaisuus sekä erikoistuminen näkyvät ostopäätöksissä ja esimerkiksi ammattimaiseen urakointitoimintaan panostavat investoivat tehokkuuteen ja suuriin yksikkökokoihin. ”Konerenkaan valikoimassa on tällä hetkellä oikeat tuotteet jokaiseen tilakokoon ja tarpeeseen, mutta sopivien tuotteiden vastaan tullessa tuoterepertuaari kasvaa kyllä entisestään”, päättävät Paavola ja Holappa.Lue seuraavaksi