Uutiset

Yleinen

PEL-tuote Oy ostaa Livakka-liiketoiminnan AM Agro Oy:lta

Rantasalmelainen PEL-tuote Oy ostaa suonenjokelaiseen Arctic Machine-konserniin kuuluvan AM Agro Oy:n Livakka-tuotemerkin alla toimivan lietteenkäsittelyyn tarkoitettujen laitteiden liiketoiminnan.
”Livakka kotimaisena lietteenkäsittelykoneiden valmistajana täydentää omaa tuotetarjontaamme ja luo näin hyvän kasvualustan niin kotimaassa kuin viennissä” PEL-tuotteen toimitusjohtaja Mikko Lappalainen kertoo.
”Livakka-tuoteperhe saa PEL-tuotteesta hyvän omistajan, jolla on halu kehittää tuotteita edelleen vastaamaan tulevaisuuden lietteenkäsittelyn tarpeita niin kotimaassa kuin vientimarkkinoilla”, AM Agron toimitusjohtaja Juha Jääskelä toteaa.

Livakka on tunnettu lietevaunuistaan. Uutta teknologiaa, kuten ohjausjärjestelmiä on otettu käyttöön Arctic Machinen suojissa.

Livakan tuotannosta vastannut henkilöstö siirtyy PEL-tuote Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.
Liiketoiminnan myynti on osa Arctic Machinen strategiaa keskittyä tienhoitolaitteiden ja niihin liittyvien älyjärjestelmien ja palveluiden kehittämiseen.
Vuonna 1987 perustettu PEL-tuote Oy on kansainvälisesti toimiva suomalainen perheyhtiö, yhtiön päätuotteet ovat maataloudessa käytettävät Kivi-Pekka tuotemerkin alla olevat kivenkeräys- ja muokkauskoneet. PEL-tuotteen valmistamia koneita myydään Suomen lisäksi 34 maahan ja viennin osuus liikevaihdosta on puolet. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Etelä-Savossa Rantasalmella ja yhtiön liikevaihto viime tilikaudella oli noin 4,2 miljoonaa euroa.Lue seuraavaksi