Uutiset

Yleinen

Palms-metsäkuormain vakuuttanut Viitasaarella – edullista laadukkuutta maatilan yleistöihin

Antti Kemppainen työllistää kesäkaudella viisi miestä ja urakoinneissa pääpaino on kylvöissä, rehutöissä sekä syksyn puinneissa. Lisäksi urakoidaan Destialle 150 kilometriä tiehöyläyksiä ja talvisin 200 kilometriä aurauksia. Listalla on vielä yli sadan kiinteistön talvikunnossapito. Myös kaivukone- sekä maarakennusurakoinnit kuuluvat ohjelmaan ja lähialueen turvesoilla Kemppaisen traktorit ovat tuttu näky. Urakointikalustossaan
Kemppainen on panostanut monipuolisuuteen ja laatumerkkeihin. Rivistä löytyvät esimerkiksi kolme New Holland -traktoria, Case-, New Holland- sekä Caterpillar-kaivukoneet, Ponsse-metsäkone sekä Sampo-puimuri. Lokakuussa 2011 Antti hankki Viitakoneelta New Hollandin perään Palms 840 -metsäkuormaimen Jaken tuppisovitteella.

Konemäärän kasvaessa tasaisesti myös huolto- ja korjaustilojen tarve kasvaa ja parasta aikaa Viitasaarella oli käynnissä uuden korkean konehallin rakennustoimet.

Palmsissa voima ja tarkkuus riittävät

Palmsin käyttö tulee keskittymään kesäaikaan, mutta jo nyt sillä on takanaan yli 100 käyttötuntia. Kuormaimella on lastattu puutavaraa sekä siirretty kiviä ja käyttökokemusten perusteella kuormain on osoittautunut vahvaksi ja helppokäyttöiseksi. Voiman puolesta ei estettä vielä ole vastaan tullut näissä töissä ja erityskiitosta kone saa Kemppaiselta sähköisen säätöjärjestelmän ansiosta. Sillä kouran ja jatkon säätö sujuu pyöritettävällä nupilla erittäin tarkasti, mikä on useissa töissä hyvin olennaista. Myös muuten hallintalaitteet ovat loogiset ja tuntuma löytyy ammattimieheltä nopeasti.

Tärkeää on, että kuormain on kauttaaltaan jämerää tekoa, sylintereissä on voimaa ja letkut kulkevat rungon sisällä turvallisesti suojattuna. Tähän mennessä Palms on suoriutunut töistään ilman moitteen sanaa eikä varaosa- tai takuupuolelle ole ollut asiaa. Samalla Kemppainen korostaa, että Palmsin kuormain soveltuu parhaiten maatilan yleiskoneeksi ja metsätalouden ammattikoneet ovat asia erikseen. Kemppainen kiittelee Palmsin todella hyvää hinta/laatusuhdetta, sillä kuormain on moneen kilpailijaansa verrattuna huomattavan edullinen.

Vesakkoleikkuri tuo monipuolisuutta

Tänä kesänä Palms tullaan laittamaan vielä todelliseen testiin, kun siihen asennetaan Orrlidenin vesakkoleikkuri. Leikkuri on arvokas sijoitus, mikä osoittaa, että luottamus Palmsin laatuun on korkea. Kemppaisella on hoidettavanaan runsaasti peltoteitä ja ojanpientareita, joissa Palmsin kestävyys joutuu kovalle koetukselle. Kemppainen suhtautuu urakkaan kuitenkin luottavaisesti, sillä sen verran vakuuttavalta kuormain on tähän saakka tuntunut.

Antti on tyytyväinen perushuoltojen helppouteen, sillä esimerkiksi rasvanippoja on kerrankin riittävästi ja ne sijaitsevat helposti saavutettavissa paikoissa. Myös muut huoltotoimenpiteet ovat helppoja suorittaa itse ja näin säästyy aikaa ja vaivaa.

www.viitakone.fi
www.palms.eu
www.vainolantila.fi

Lue seuraavaksi