Uutiset

Yleinen

Neste Oilin uusiutuvan NExBTL-lentopolttoaineen tuotantoteknologialle voitto Biofuels 2011 -kilpailussa

Kilpailu järjestettiin World Refining Associationin biopolttoainekonferenssissa, joka kokoaa vuosittain yhteen maailman johtavat biopolttoaineteollisuuden toimijat. Neste Oilin palkittua NExBTL-teknologiaa voidaan käyttää sekä maantieliikenteen että lentoliikenteen uusiutuvan polttoaineen tuotantoon.

”On hienoa saada tällaista tunnustusta alan johtavilta toimijoilta. Olemme hyödyntäneet NExBTL-teknologiaa uusiutuvan dieselin valmistuksessa jo vuodesta 2007, ja tänä vuonna olemme tuottaneet tähän teknologiaan perustuen ensimmäistä kertaa myös uusiutuvaa lentopolttoainetta. Pystymme jo tällä hetkellä tuottamaan polttoainetta kaupallisessa mittakaavassa, mistä on osoituksena kesällä 2011 käynnistynyt uraauurtava biopolttoaineyhteistyö Lufthansan kanssa”, sanoo johtaja Kaisa Hietala Neste Oilista.

Uusiutuvaa lentopolttoainetta voidaan valmistaa joustavasti eri kasviöljyistä ja jätepohjaisista raaka-aineista, kuten elintarviketeollisuuden eläinrasvajätteestä. Neste Oilin valmistama uusiutuva lentopolttoaine on fossiilisen lentopolttoaineen kaltainen puhdas hiilivety, joka täyttää ilmailualan tiukat laatukriteerit ja tarjoaa lentoyhtiöille vaivattoman ratkaisun päästöjen vähentämiseen. Polttoaine soveltuu olemassa oleviin lentokonemoottoreihin, eikä sen käyttöönotto edellytä lisäinvestointeja tai muutoksia kalustoon. Polttoaine on myös vähemmän ympäristöä kuormittava, sillä pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi se vähentää ympäristölle haitallisia päästöjä, kuten rikin oksideja.

Neste Oilin uusiutuvaa NExBTL-lentopolttoainetta käytetään vuoden loppuun asti Lufthansan normaaleilla reittilennoilla, jotka lennetään Airbus A321 -koneella Hampuri-Frankfurt-Hampuri -välillä neljä kertaa päivässä. Lufthansa on arvioinut, että käyttämällä NExBTL-lentopolttoainetta se vähentää kyseisellä lentoreitillä syntyviä hiilidioksidipäästöjä jopa 1 500 tonnia puolessa vuodessa.

http://www.nesteoil.fi/

 

Lue seuraavaksi