Uutiset

Yleinen

Myyntikonkari Rauno Somero eläkkeelle

Rauno Somero lähti eläkkeelle 18.12.2015.

Agco Suomi Oy Ylivieskan toimipisteen tarktorimyyjä Rauno Somero lähee eläkkeelle 1.1.2016 limusiinin kyydissä. Hän on toiminut alalla 43 vuotta.

”Nyt tuli kolmas polvi vastaan. On paikka, jossa on myyty isälle, pojalle ja nyt jo pojan tyttärelle. Huomasin, että nyt on aika väistyä ja antaa tilaa nuoremmille”, toteaa Somero. ”Nehän toivat minulle kiikkustuolin. Samuli (jatkaa Raunon pestiä) sanoi, että istu siinä loppu vuosi, hän pääsee tähän työpöydän ääreen.”

"Nehän toivat minulle kiikkustuolin", sanoo Rauno Somero.

”Ensimmäinen kauppani vuonna 1987 uuden organisaation aikana. Isännän kanssa sovittiin kylillä kauppa, menin illalla paperin tekoon. Tuvassa oli vähän tiukka tunnelma. Emäntä rupesi kantamaan kasseja ulko-oven viereen. Ilmoitti yksi kantaan, että jos siihen paperiin nimen laitat, kannan kassit autoon enkä palaa takaisin. Silloin kauppias veti paperit halki ja sanoi ennemmin kauppias lähtee talosta kuin emäntä. Annas olla emäntä soitti kahden viikon päästä: ’On leivottu tulisitko tuoreenpullan kahville.’ Niin kauppa saatettiin todelliseen päätökseen”, tarinoi Rauno.

Esa Peltola

Esa Peltola jää Ylivieskaan vanhimmaksi nyt kun Rauno lähtee. ”Siitäkin on noin 25 vuottakin kun tulin nuorimmaksi taloon 1991.” Hän kehuu Raunoa Traktorimyyjäksi: ”Raunolle traktorinmyynti oli elämäntapa. Rauno oli hyvä jälkimarkkinoinnissa. Hän huomio perheiden pienokaisia mm. osasi hoitaa heille haalarit tai muuta sellaista, kuten pipoa tai lippistä. Kyllä jos isännällä oli vääränmerkkinen lakki, meni se roskakoriin ja Valtran lakki päähän.”

Samuli Jauhiainen jatkaa Someron pestiä Valtran konemyyjänä Ylivieskan toimipisteen alueella: Ylivieska, Sievi, Alavieska, Sievi, Alavieska, Kalajoki, Pyhäjoki, Merijärvi ja Oulainen. PH

Lue lisää Raunon muisteluja Urakointi Uutisten jutusta marraskuulta 2012 täältä.

Lue seuraavaksi