Uutiset

Yleinen

Maatilan monitoimikone Giant Tele

Hermanni Huhtalalla on Kauhavan Hirvijoen kylässä reilun kokoinen maatila, jossa hänellä on mulleja sekä siipikarjaa. Huhtalan omilla pelloilla viljellään perunaa sekä viljaa ja lisäksi urakoidaan vielä rehutöitä, puinteja sekä lumitöitä myös tilan ulkopuolelle. Tämänkaltaiset työmäärät vaativat laajan konekannan, mutta Huhtalan tilalla monet työtehtävät hoituvat yhdellä koneella eli Giant V6004T Tele -pienkuormaimella.

Giant-pienkuormain saapui Kauhavalle viime syksynä ja tunteja on mittariin tullut jo lähes 500. Hermanni Huhtala ja hänellä työskentelevä Anssi Huhtala kertovat, että Giant on käytössä joka päivä ja sen käyttö on jatkuvasti monipuolistunut uusien lisälaitteiden hankinnan kautta. Miehet ovat erittäin tyytyväisiä koneen varmatoimisuuteen, sillä mitään lastentauteja ei kuormaimeen ole ilmaantunut. Erityiskiitosta he antavat Giantin ketteryydelle sekä kokoon nähden mainiolle voimakkuudelle. Kuormaimella sujuu esimerkiksi raskaan täysrehun siirto ja levitys vaivatta.

Giantin nostokapasiteetti on komeat 2 000 kiloa ja sen lisälaitevalikoima on erittäin kattava. Tarjolla on työkaluja miltei jokaiseen maatilan työhön lypsäminen poisluettuna.

Nyt Giant saa tilanteen mukaan eteensä esimerkiksi erilaisia kauhoja, kivitalikon, siirtolastan, harjakoneen, auran, kanttipaalipihdin sekä rehuleikkurin.  Huhtala kertoo työvälineiden määrän luultavasti kasvavan tulevaisuudessa, sillä sen verran hyvin Giant tehtävistään suoriutuu.

Näkyvyys ohjaamosta on hyvä joka suuntaan ja varsinkin etuosan työlaitteiden toiminta on koko ajan selkeästi nähtävillä.

Joystick-ohjauksen käyttö ei juurikaan koulutusta vaadi ja ohjaimen liikkeet ovat hyvin loogiset ja sopivan herkät.

Tehty kestämään

Huhtala kiittelee myös Giantin vankkaa rakennetta, josta näkee , että kuormain on suunniteltu kestämään kovaa mekaanista rasitusta. Koneen valoteho on osoittautunut riittäväksi ja renkaiden riittävän koon ansiosta liikkeelle pääsee myös jäätiköllä ja pienessä lumihangessa. Raskaasta käytöstä huolimatta Giant on osoittautunut kohtuulliseksi myös polttoaineen kulutuksessa eikä huolto- tai varaosapalveluita ole tarvinnut vaivata. Hermanni Huhtalalla onkin vakaa näkemys, että pienkuormaimet tulevat yleistymään maatiloilla, sillä niiden nostoteho ja nopeus riittävät suureen osaan jokapäiväisistä töistä.Lue seuraavaksi