Uutiset

Yleinen

Maaseudun Kone on nyt MSK Cabins

Rautjärvi ja Lehtioja

Maaseudun Kone juhlisti 50-vuotista yhteistyötä Valtran kanssa yhdessä henkilöstönsä ja Valtran henkilöstön kanssa. Samassa yhteydessä 11.4.2014 julkistettiin MSK Group -konsernin uusi yritysilme. Maaseudun Kone on nyt virallisesti nimeltään MSK Cabins Oy ja Junkkari Muovi on MSK Plast Oy. Yritys on ja pysyy, nimi vain muuttuu kansainvälisille markkinoille paremmin sopivaksi. Nimenä MSK Cabins ja MSK Plast kuvaavat toimintaa ja istuvat kansainväliseen toimintaympäristöön paremmin kuin nykyiset pitkät nimet. Juhlapäivän lehdistötilaisuudessa MSK Cabinsin toimitusjohtaja Timo Lehtioja teki katsauksen yrityksen historiasta ja kertoi myös tulevaisuudensuunnitelmista. Oman näkemyksensä MSK Cabinsin ja Valtran yhteistyöstä kertoi tilaisuuden kunniavieras, Valtran toimitusjohtaja Jari Rautjärvi.

Uuden visuaalisen ilmeen avulla jaetaan konsernin brändit omien tuotteiden valmistukseen ja sopimusvalmistukseen. Junkkari ja Juncar brändien alle kuuluu konsernin omien tuotteiden valmistus ja sopimusvalmistus MSK-brändin alle.

Maaseudun Koneen ohjaamovalmistuksen historiaa leimaa määrätietoinen toiminnan kehittäminen ja hyvä, luottamuksellinen kumppanuus Valtran kanssa. Valtra on vuosikymmenten saatossa ollut, ja on edelleen erittäin tärkeä työnantaja Maaseudun Koneelle ja sen alihankintaverkostolle. Alihankkijat huomioiden Valtra työllistää lähes 500 työntekijää Härmän seudulla. Pitkälle kantanut yhteistyö alkoi vuonna 1964 ja on syventynyt vuosien varrella.

Viime vuosina ohjaamotuotannossa on panostettu tuottavuuden parantamiseen ja kilpailukyvyn ylläpitämiseen merkittävillä investoinneilla mm. osavalmistukseen, hitsaamon automatisointiin, optiseen mittaustekniikkaan, tuotantoautomaatioon ja sisäiseen logistiikkaan. Jatkuvasti kiristyvä kilpailutilanne markkinoilla edellyttää myös kilpailukykyistä toimittajaverkostoa. Toimittajien on kehityttävä päämiehensä mukana. Tehtaalla on panostettu ja tullaan jatkossakin panostamaan tuottavuuden kehittämiseen. Näin tuetaan Valtran asemaa traktorimarkkinoilla ja turvataan valmistavan teollisuuden työpaikkojen säilyminen Suomessa”, toimitusjohtaja Timo Lehtiojakertoo.

Konserniyhtiöiden tunnukset ja konkarina tunnettu pohjalaisukko ovat kokeneet muutoksen hienostuneella tavalla. Tunnus on moderni, mutta perinteitä kunnioittava. Vahvat pohjalaiset juuret säilyvät ketjutetun salmiakkikuvion myötä. Uudet päävärit vahvistavat konsernin arvoja: maanläheinen vihreä, rehti sininen ja vahva harmaa.

Lue lisää seuraavasta Urakointi Uutisten numerosta, joka postitetaan 30.4.

Lue seuraavaksi