Uutiset

Yleinen

Linser tuo alavaunuosat välikäsittä

Jouni Kuusisto ja Olli Saari

Maarakennuskoneiden alavaunujen osien tarjonnassa kilpailu lisääntyy, kun Linser Suomi upottaa lusikkansa soppaan. Kansainväliseen ryhmään kuuluva yhtiö tuo osat suorilla kanavilla toimittajilta ja pitää organisaationsa pienenä. Pitkän alan kokemuksen tuella tarjolle tuodaan laadukkaat osat ja yritysrakenteen avulla kulut pidetään kurissa. ”Asiakkaat ovat aina kyselleen halvan ja hyvän perään. Nyt meillä on tarjota sellaista”, toteaa toimintaa pyörittävä Jouni Kuusisto.

Jouni Kuusisto ja Olli Saari odottelevat lähipäivinä saapuvaa seuraavaa tavarakonttia. Perustavaran lisäksi tarjolla on jo esimerkiksi etualalla näkyvää Komatsun ketjua.

Olli Saari, Linser Scandinavia

Linser Suomi on aputoiminimi Linser Skandinavia Oy:lle. Se, että yhtiön nimessä lukee Skandinavia, kertoo suuremman mittakaavan suunnitelmista. Linserillä on nimittäin ajatuksena rakentaa Suomeen koko Skandinaviaa palveleva varasto. Nykyinen sijainti Sastamalassa on mietitty sitä varten – paikalta on hyvät logistiset yhteydet käytettäviin satamiin ja palvelu toimii hyvin myös Suomeen.

Linser-konsernin emoyhtiö on saksalainen Linser Industrie Service GmbH (LIS). Tämän perhejohtoisen yhtiön toimintaperiaatteena on koko yli 20 vuoden historiansa ajan ollut tarjota ammattitaitoista asiakaspalvelua ja laadukkaita tuotteita. Tavarantoimittajat on valittu tarkkaan ja sertifioitu, mikä takaa laadun. Linser on myös alkuperäistoimittajana esimerkiksi Liebherrille.

DCF sopii kovaa kulutusta aiheuttaviin kohteisiin.

Osahankinnoissaan Linser Suomi keskustelee suoraan toimittavan tehtaan kanssa. Toimitukset tulevat näin suoraan valmistajalta ilman välikäsiä, jolloin hinnasta saadaan kilpailukykyinen. ”Pääasiallinen toimittajamme on DCF, jota olen myynyt 11 vuotta ja se on todettu laadukkaaksi ja tasalaatuiseksi merkiksi. DCF sopii kovaa kulutusta aiheuttaviin kohteisiin. Esimerkiksi metsään monet haluavat nimen omaan DCF:n”, tietää Kuusisto.

LIS-tuotteet ovat Linserin tuotesarja, jonka tuotteiden valmistajat voivat vaihdella. ”Tuotteet on aina valmistettu Linserin vaatimusten mukaisesti ja niillä on aina laatutodistus mukana. Näin kontrolloidut tuotteet ovat aina kriteerit täyttäviä ja siten ovat varma valinta asiakkaalle.”

Pultit ovat oleellinen osa telastoa. Niihin on Linserillä tarjolla australialaisen valmistajan korkealaatuiset tuotteet. Kuusisto kertoo, että näiden kiristysmomentin pitää olla juuri oikea, jotta ne kestävät – kiristysarvojen noudattaminen on tärkeintä ongelmien välttämiseksi.

DCF:n uutuus on kevennetty kuutosen ketju. ”Se on hyvä vaihtoehto kevyeen käyttöön ja kalustoon, johon vuosittainen tuntimäärä jää pieneksi. Muuten ketjut ovat samaa tavaraa, mutta sivulenkkien rakenne on kevyempi. Näitä on jo ollut testauksessa eikä mitään ongelmia ole esiintynyt”, kertoo Kuusisto.

Perusketjujen ohella valikoimassa on erikoisempiakin ratkaisuja, kuten Komatsun käyttämää omaa ketjukokoa. Myös kumitelat kuuluvat valikoimiin.

Teräsketjujen ja kumitelojen ohella valikoimassa ovat veto- ja johtopyörät molempiin vaihtoehtoihin sekä rullat ja muut tarvittavat telastoremonttia ajatellen. Kuusisto muistuttaakin, että uusien ketjujen kanssa kannattaa uusia myös vetopyörät, sillä kuluneet eivät sovi kunnolla uusien ketjujen kanssa ja sitä kautta kestävyys saattaa lyhentyä huomattavasti.

Telojen asennuslinja

Telojen asennuslinja on tärkeä työkalu telaketjujen rakentamisessa.

Linser on heti alkuun mukana myös tukemassa harrastetoimintaa.

Linser Suomi on käynnistänyt kevään aikana toimintaansa ja kesäkuun alussa varastotuotteiden määrä alkaa kasvaa. ”Olemme nyt alkuun toimittaneet tavaraa toimitusmyyntinä Saksan varastolta pääasiassa koneliikkeille. Heidän on helppo myydä näitä eteenpäin, koska tietävät tavaran olevan hyvää.”

”Isosti olemme esillä ensimmäisen kerran Maxpossa”, lupaa Kuusisto.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi