Uutiset

Yleinen

Liikkuvaa voimaa – Pirkan Verkkopalvelu luottaa FinGenin PK-generaattoriin

Liuhala kävi tarkkaan läpi mahdolliset vaihtoehdot ja pian parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui Haapavedellä sijaitsevan FinGenin esittelemä italialainen PK-varavoimakone. Kaupan ratkaisi koneen tekninen taso, painon ja tehon suhde, helppo käytettävyys, edullinen hinta sekä FinGenin Asko Lundbergin asiantunteva palvelu. Tärkeänä tekijänä oli myös se, että FinGenin kautta generaattori tuli valmiiksi juuri sille rakennetulle trailerille asennettuna. Trailerin valmisti kauhavalainen SR-Tuote ja yhteishinnaltaan paketti pysyi hyvinkin kohtuullisena.

Hiljaista tehokkuutta

Käytännön työssä PK 110 100 SS -varavoimakone on osoittautunut käyttäjäystävälliseksi ja todella hiljaiseksi. Kokonaispainoa koneella on 2 100 kiloa eli se kulkee ilman ongelmia yhtiön autojen perässä työmaille. Kone otettiin käyttöön tämän vuoden heinäkuussa ja käyttötunteja sille on kertynyt yli 200. Koneen teho on riittänyt helposti eikä läheskään kaikkea ole tarvinnut ottaa vielä irti. Ensikäytössä generaattori laitettiin heti kovaan testiin jätevesipumppaamotyömaalla ja kone suoriutui vaativasta tehtävästä mainiosti. Myös suuren tamperelaisen tietotekniikka-alan yrityksen varatoimien testauksessa PK:n kapasiteetti takasi katkeamattoman toimivuuden.

Verkkopalvelu teetti gene­raattoriin omia työtehtäviään vastaavan puolikiinteän sähkökeskuksen ja näin kone soveltuu heidän töihinsä erittäin hyvin. Keskuksen kautta saadaan vaikka sähkökaapeli suoraan koneeseen kiinni ja näin seisokkeja ei synny. Moottorina generaattorissa toimii Perkinsin 4,4-litrainen TD-moottori, josta voimaa irtoaa 103 kW. Moottori on yllättävän hiljainen ja PK:n erinomainen äänieristys hoitaa loput. Perkinsin yleisyys on myös hyvä seikka, sillä se takaa varaosien nopean saatavuuden joka puolella Suomea.

Tiedot helposti koneelta

Liuhala kiittää myös generaattorin tietotekniikkapuolta, sillä koneesta saa nopeasti ja helposti kaikki tarvittavat tekniset tiedot näkyviin. Näytöltä voi lukea esimerkiksi paljonko voimaa koneesta otetaan irti ja mikä kulutuksen taso on. Näin pystytään tarkasti seuraamaan työprosessia, jolloin yllätyksiä ei pääse syntymään.

Vuokraamalla toimintavarmuutta

Pirkan Verkkopalvelu myös vuokraa generaattoria asiakkailleen. Generaattoria säilytetään sisätiloissa aina tankattuna ja huollettuna, käynnistyskoe tehdään kerran viikossa ja täyden kuorman käyttökoe kerran kuukaudessa. Liuhala suositteleekin kiinteän sopimuksen tekoa sellaisille asiakkaille, joille saattaa äkillisesti tulla tarvetta lisä­energialle. Trailerin päällä liikkuva kalusto on tällöin todella nopea ratkaisu ongelmaan. Sopimusta voi verrata vaikka edulliseen vakuutukseen, jolla takaa katastrofien välttämisen edullisella ja helpolla tavalla.

Liuhala on ollut PK:n laatuun erittäin tyytyväinen ja suosittelee konetta kaikille, joilla on tarvetta runsaalle lisävirralle. Generaattorin kulutus on ollut kohtuullista ja sen hiljaisuus ja korkea viimeistelyn taso on vakuuttanut. Myös talvea varten kone on hyvin varustettu, sillä siitä löytyvät sekä lohkolämmitin että akkulaturi. Tyytyväisyydestä kertoo vahvasti myös se, että yritys harkitsee jo toisen vastaavanlaisen koneen hankkimista.

www.fingen.fi

Varavoimaa maatiloille

Viime vuosien aikana Suomen ilmastossa on tapahtunut rajuja sääilmiöitä, jotka ovat aiheuttaneet pitkiä sähkökatkoksia.  Maataloudelle nämä katkokset voivat aiheuttaa hyvinkin suuria taloudellisia ja tuotannollisia menetyksiä. Varavoima on edullinen tapa estää vahinkojen syntyminen ja siihen kannattaa panostaa jo rakennusvaiheessa. FinGenin Asko Lundberg kertoo, että varavoimaverkkoon kannattaa liittää tärkeimmät sähkölaitteet kuten valaistus, ilmastointi ja lämmönjakelu.

Tärkeää varavoima on erityisesti maitokarjatiloille, joissa pitempi sähkökatkos on katastrofi. FinGenin varavoimalaitteet käynnistyvät kymmenessä sekunnissa sähkökatkon alkamisesta ja jakavat tasalaatuista sähköä, joka sopii myös lypsyrobottien vaativaan käyttöön. Toinen potentiaalinen käyttökohde varavoimalle on viljankuivureiden lisävirtana, jolloin suuriin sulakeuudistuksiin ei tarvitse lyhyen sesongin aikana ryhtyä.

Lue seuraavaksi