Uutiset

Yleinen

LH-Liftin LHLINK – kääntyvä etunostolaite

Viime numerossa kerrottiin nivelöidyn ja ohjattavan LHLINK -etunostolaitteen kehittelystä.. Valtran konekierrospäivillä etunostolaitteen myytävää versiota onkin esitelty kiinnostuneille. Valtra LHLink- etunostolaitteesta on nyt saatavilla kaksi versiota. Käsiohjauksella tai etupyörien asennon mukaan kääntyvä versio sekä perusversio, jossa etunostolaitteen ohjaus on liitetty Valtran omaan hydrauliikkajärjestelmään ja kääntöä ohjataan pelkästään kyynärnojan joystick´illä.

LH-Liftin tehtaan pihassa halukkaat pääsivät koittamaan, miten kääntyvä etunostolaite oikein toimii ja mitä sillä oikein voidaan tehdä. Pieniä parannusehdotuksiakin esitettiin tehtaan väelle.

Tehtaan vieressä pellolla vierailijat pääsivät koettamaan etunostolaitetta kolmessa eri työssä: harjauksessa, siipiauralla lumenaurauksessa ja kuormauksessa. Koeajossa olleisiin traktoreihin riittikin koeajajia jatkuvasti.

Traktorilla viereistä linjaa

Siipiauralla pellolle aurattiin ”tietä”. Kääntyvä etunostolaite osoitti kätevyytensä etenkin tiukoissa mutkissa, kun auralla pystyi kätevästi pitämään ”tien puolen” puhtaana normaalisti auratessa. Samaan aikaan traktori kulki eri linjaa auraan nähden, jolloin aura ei kammennut traktoria.

Etenkin penkkojen pudottelussa, kääntyvä etunostolaite on kätevä, kun traktorilla voidaan ajaa tiellä, mutta aura kulkee sivussa. Myös aurauskeppien kiertäminen käy sujuvasti traktorin jatkaessa normaalia ajolinjaa ja samalla poikkeuttamalla auran linjaa kepin ohi kääntyvällä etunostolaitteella.

Ideana kuormaus etunostolaitteella

Valtra LHLink – etunostolaitteeseen mietitään myös mielenkiintoisia lisävarusteita. Koemielessä Valtra LHLink – etunostolaitteeseen oli sovitettu vanha takakuormain jolla vieraat saivat kokeilla kääntyvän etunostolaitteen käyttöä kuormauksessa.

Vaikka ohjaimet eivät olleetkaan käyttäjän kannalta parhaassa paikassa, kuormaaminen onnistui ja kuorman pystyi esimerkiksi kippaamaan traktoria liikuttamatta pari metriä sivuun vain kääntämällä etunostolaitetta. Esimerkiksi apevaunuun voidaan kyseisellä laitteella nostaa paalit, kun takakuormaimessa on hissipuomi kuten trukeissa.

Lue seuraavaksi