Uutiset

Yleinen

Lahden Traktorivaruste on ollut IKH:n jälleenmyyjänä

Lahden Traktorivaruste on ollut IKH:n jälleenmyyjänä jo vuosikausia. Hydrauliikkaosaamista Traktorivarusteessa on runsaasti, ja urakoitsijat ovatkin löytäneet ne palvelut. Samasta pihasta saa myös Turun Konekeskuksen tuotteet. Laakerikadulla halutaan palvella vanhoja asiakkaita, jotka käyvät monesti myös urun Konekeskuksen asiakkaana Tuomon juttusilla. Toisaalta asiakkaana käy urakoitsijoita, jotka hankkivat hydrauliikkaletkuja, kulutusteriä tai nivelakseleita rikkoutuneiden tilalle. Valikoimassa on myös tuotteita omakotiasujalle, joissa asiakaskunta on laaja. Toisaalta nikkaroijille on valikoimissa ruuveja ja työkaluja.

Sebastian Kraus on aloittanut tammikuussa Lahden Traktorivarusteen kauppiaana. Nyt vetovastuu on siirtynyt eteenpäin Sentakia Oy:lle ja Sebastian Krauselle, joka on ottanut kauppiaan tehtävät hoitaakseen. Sebastian on ollut Lahden Traktorivarusteessa töissä 3,5 vuotta ja sukupolvenvaihdoksesta on ollut puhetta. Sebastian on omalla osuudellaan kauppiaana mukana rahoituksessa ja osa on pääomasijoittajan osuutta. Pääomasijoittajaa tarvitaan, jotta liiketoiminnan luovutus voidaan kätevästi tehdä kerralla .Aikaisempi yrittäjä Timo Tirroniemi on 25-vuotisen yrittäjäuransa aikana nähnyt Laakerikadun tontilla jo monta toimitilalaajennusta, kun valikoimaa on kasvatettu askel kerrallaan. Edellinen omistaja Timo Tirroniemi jatkaa edelleen mukana ns. tiskimyynnissä.

Lahden Traktorivarusteen valikoima on laaja. Valikoimaa muutetaan hieman, jotta asiakkaita voidaan palvella paremmin. Uusien hyllyjen myötä tuotteiden sijoittelu muuttuu hieman. Uusien hyllyjen myötä saadaan myös esille enemmän valikoimaa. Valikoimaan otetaan lisää työlaitteita kuten erikoiskauhoja, kahmareita ja metsäkouria, Sebastian suunnittelee. Niiden esittelykappaleet voidaan asettaa päällekkäin telineeseen, jolloin tilantarve on pieni. Peruskauhoja ja muuta tilaa vaativaa ei varastoon oteta. Yksi uusi tuoteryhmä, jonka valikoimaa lisätään, ovat autonhoitotuotteet. Varaosapuolelle ei tila riitä, mutta erilaiset hoitokemikaalit ovat tuoteryhmä, jolla saadaan tavoitettua uutta asiakaskuntaa poikkeamaan liikkeessä, Sebastian pohtii. Kemikaalien tilatarve on kohtalaisen pieni ja mutta niiden menekki on kuitenkin tasaista.

Lue seuraavaksi