Uutiset

Yleinen

Kotitalousvähennys koneellisessa lumenpoistossa

Kotitalousvähennyksen tarkoituksena on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia käyttämään ulkopuolista työvoimaa ja palveluita kotitaloustöissä. Lisäksi tarkoitus on torjua harmaata taloutta. Vähennyksen voi saada kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista ja se koskee myös koneellisia töitä. Näin lumisena talvena tämä talviporkkana kannattaa käyttää hyödyksi. Viime vuoden kuitit on myös syytä kaivaa esiin, kun kohta täytetään taas veroilmoitusta. Monet urakoitsijat tarjoavat talvikunnossapitoa kuten lumen aurausta ja liukkauden torjuntaa myös kotitalouksille. Kotitaloudet saavat vähennyksen piha-alueen töistä, mutta esimerkiksi pihan ulkopuolelle ulottuvan yksityistien aurauskustannukset eivät kuitenkaan oikeuta vähennykseen.

Konetöitä tilaavan kuluttajan tulee selvittää palvelua ostaessaan, että työn tekevä yrittäjä tai yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Tällöin työn teettäjä voi vähentää 45 % ostetun työn kustannuksesta. Maksimivähennyksen eli 2 000 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2013 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä noin 4 665 euroa.

Vähennyksen enimmäismäärä on 2000 euroa ja sen omavastuu on 100 euroa vuodessa. Vähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4000 euroa vuodessa. Vähennyksen voi saada myös työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

www.koneyrittajat.fi


Lue seuraavaksi