Uutiset

Yleinen

Konekeskon Massey Ferguson -huoltajakurssi

Konekeskon koulutukset ovat suosittuja. Esimerkiksi Massey-Ferguson -sopimushuoltoyrityksiä on koko maassa kaikkiaan 96 ja tällä Tampereella järjestetyllä huoltokurssilla heiltä oli mukana 95 huoltomiestä. Myös Konekeskon omia huoltomiehiä oli mukana. Kuvassa tehtaalta koulutukseen lainattu Massey-Ferguson 7600-sarjan traktori, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Konekeskon raskaskoneiden teknisessä palvelussa työskentelee kuusi huoltoinsinööriä, joiden tehtävänä on tukea huoltoverkostoa ja toimia tiedonvälittäjänä konevalmistajan ja huollon sekä asiakkaiden välillä. Koulutus perustuu ”Train the trainer” -konseptiin. Joko teknisen palvelun huoltoinsinöörit käyvät tehtaan koulutuksessa tai tehtaan kouluttajat tulevat Suomeen pitämään koulutusta. Tämän jälkeen tekninen palvelu kouluttaa sekä sopimushuoltajat että oman huollon asentajat.

Kevään koulutuksen aiheena oli muun muassa uusi Massey Ferguson 7600-sarja, josta oli saatu koulutuksen demokoneeksi tehtaalta lainaan MF 7624 Dyna-VT aivan viime hetkellä. Ensimmäiset asiakaskoneet saapuvat Suomeen touko-kesäkuun vaihteessa, joten huoltajat voivat lähteä hyvillä mielin tulevaan kauteen saatuaan koulutuksen uusista malleista sekä tarvittavat työkalut eli EDT- diagnostiikkalaitteet, joita tarvitaan uuden teknologian kanssa työskenneltäessä.

Lisää Konekeskon järjestämiä koulutuksia on tulossa muun muassa kiristyvien pakokaasumääräysten myötä, sillä kaikilta konevalmistajilta on tullut ja tulee uusia konemalleja. Konekesko tulee järjestämään kevään ja kesän aikana koulutuksia ainakin uusista Kubotan minikaivukoneista, New Hollandin ja Casen uusista C-sarjan kaivukoneista, Casen ja New Hollandin kaivurikuormaajista sekä Claas-ajosilppureista ja -puimureista ja viime vuonna Konekeskon edustukseen tulleista Weidemann-pyöräkuormaimista.

Sopimushuoltajien päivityskoulutukset ovat tärkeitä

Massikka-Huolto Virtanen Ky toimii Lappeenrannassa ja sen ympäristössä Massey Ferguson ja John Deere sopimushuoltajana. Yrityksen omistajalla Reijo Virtasella on pitkä, 37 vuoden, kokemus Massey-Fergusonien parissa. Virtasen lisäksi yritys työllistää kaksi vierasta asentajaa ja huoltoautokin yrityksellä on, joten työt asiakkaiden luonakin onnistuvat. Virtanen pitää koulutuksia tärkeinä, koska mallit muuttuvat usein ja parannuksia, muutoksia sekä kehitystyötä tapahtuu koko ajan. Varsinaiset huolto- ja korjaustyöt ovat lisäksi muuttuneet vuosien varrella fyysisestä osien vaihtamisesta sähköongelmien ratkaisemiseksi. Opetuksen lisäksi koulutuksista saa aina mukaan työnteossa tarvittavat materiaalit joko paperi- tai nettiversioina, joten päivityskoulutukset ovat lähes välttämättömiä.

www.konekesko.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi