Uutiset

Yleinen

Konefarmi ja Valtra yhteistyössä Kpedun kanssa

Keski-Pohjanmaan maaseutuopiston (Kpedu) Kannuksen yksikkö on valtakunnallisesti arvostettu maa- ja metsätalouden kouluttaja niin nuorisolle kuin aikuisille. Yksikön vahvuutena on kotieläinyrittämiseen liittyvä koulutus sekä maatalousteknologia. Vahva yhteistyö Konefarmin ja Valtran kanssa takaa opetuksen käyttöön viimeisimmän tekniikan, parhaat kouluttajat ja sen myötä menestyvät opiskelijat.

Kuvassa vasemmalta lukien Toni Mård maatalous- ja koneurakointiyrittäjä, Petri Ahoniemi maatalousteknologian opettaja Kpedu, Riku Somero kasvituotannon opettaja Kpedu, Juhani Rajaniemi konemyyjä Konefarmi Ylivieska ja Juha Voutila, traktorimyyjä Valtra Kokkola.

Juho Viitala Muhokselta on toisen vuosikurssin opiskelija teknologiapuolelta. Juhon vanhemmilla on nykyaikainen lypsykarjatila Muhoksella, joka lisäksi he tekevät koneurakointia. Juho on tyytyväinen opiskeluun Keski-Pohjanmaan maaseutuopistossa Kannuksessa, sillä joka päivä oppii uutta. Lisäksi mahdollisuus työharjoitteluun ulkomailla kiinnostaa erityisesti nuorta miestä.

Petri Ahoniemi esitteli opiston Trimble-ajosimulaattoria, jolla voidaan opettaa ajo-opastimen käyttöä jo ensimmäisellä vuosikurssilla. Myös Valtra-Multitool ohjelmointiharjoitukset onnistuvat simulaattoritilassa.

Syksyllä 2011 käyttöön otettu Teknotalo oli ehdoton edellytys toiminnan jatkumiselle Kannuksessa. Uudet isot koneet vaativat isommat tilat ja lisäksi Teknotalo tarjoaa toimivat ja ajanmukaiset tilat koneineen ja laitteineen maatalousteknologian opetukseen.

Teknotalon verstaalla oppilaat harjoittelevat koneiden korjaamista ja tekevät erilaisia opinnäytetöitä.

Miika NyröLue seuraavaksi