Uutiset

Yleinen

John Deerelle uusi huoltopäällikkö

Ollipekka Seppälä on aloittanut syyskuussa John Deere huoltopäällikkönä. Hankkijan pitkäaikainen John Deere-huoltopäällikkö Jukka Wuokko jäi ansaitulle eläkkeelle. Ollipekan ensimmäinen työpäivä oli jo elokuun alussa, mutta vasta pari viikkoa sitten pitkä perehdytys päättyi, kun Jukka jäi eläkkeelle.

– Kun Jukka jäi eläkkeelle, työtehtäviä jaettiin toki hieman uudestaan. Keskeinen toimialueeni on traktoriin kytkettävät John Deeren nurmityökoneet, kiinteistökoneet kuten pienet traktorit, Gatorit- ja golfkoneet. Ollipekka jatkaa.

Huoltopäällikkö on kaikkien omien ja sopimushuoltopisteiden välinen linkki tehtaalle. Huoltopäällikkö on huollon tuki, joka selvittelee ongelmatapauksia, joita koneissa ilmenee.

Kuvassa John Deeren 735 kahdelta puolelta niittävä kone Ylivieskan numinäytöksessä. Toimiva huolto on tavallaan huomaamaton, kun tehdään normaalia ylläpitohuoltoa. Tekninen kehitys alalla on nopeaa, ja huollon rooli kuluttajan neuvonnassa ja käyttöopastuksessa kasvaa samalla. Uusia ominaisuuksia tulee työkoneisiinkin jatkuvasti.

Mitä monimutkaisempi kone on, sitä perusteellisempi pitäisi olla käyttöopastus. Esimerkiksi paalaimen kanssa pitäisi päästä asiakkaan kanssa pellolle katsomaan koneen toiminta ja säädöt heti ensimmäisellä käyttökerralla, tällöin vältetään monta mahdollista ongelmatilannetta. Toivottavaa olisi, että koneiden ostajat ainakin katsoisivat käyttöohjekirjasta koneiden säätämiseen liittyvät sivut. Olosuhteet vaikuttavat koneiden toimivuuteen. Kun konetta käytetään, pitäisi huolehtia, että säädöt pysyvät annetuissa rajoissa.

Kuvassa John Deeren 944-yhdistelmäpaalainkäärin. Koneiden yhteensopivuus ei aina ole itsestäänselvyys standardeista huolimatta. Kun John Deeren paalain kytketään John Deeren traktoriin ja sen väylään, työlaitteen ohjainten symbolit näkyvät niin kuin niiden pitäisikin näkyä. Kun traktori ja työkone ovat erimerkkiset, ei kaikkien ominaisuuksien toiminta ole itsestäänselvyys.


Lue seuraavaksi