Uutiset

Yleinen

HH-kiinteistöpalvelut kehityksen kärjessä

HH-kiinteistöpalvelut toimii vankalla 40 vuoden kokemuksella. Sen juuret juontavat vuonna 1973 perustetusta Hervannan Huolto Oy:stä, joka oli kaupungin omistama kiinteistöpalveluyhtiö Tampereen Hervannassa. Vuonna 1999 sen liiketoiminnat siirtyivät HH-kiinteistöpalvelut Oy:lle. Nykyään suurin osa asiakkaista on Hervannan ulkopuolella. Vajaa vuosi sitten yhtiön toiminta laajeni Hämeenlinnaan.

Yhtiö on tullut tunnetuksi ennakkoluulottomana alan palvelujen ja tuotteiden kehittäjänä sekä edelläkävijänä. ”Parhaiten tämä onnistuu seuraamalla alan yleistä kehitystä ja olemalla aktiivisesti vuorovaikutussuhteessa asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin”, tietää toimitusjohtaja Tokke Salonen.

Monipuolista palveluntarjontaa

HH-kiinteistöpalvelut hoitaa kokonaisvaltaisesti kaikki kiinteistön huoltotarpeet. Palvelua täydentää turvapuolella tytäryhtiö Tampereen Vartiointi Oy. ”Hintakilpailussa painopiste on selvästi siirtynyt laatuun, luotettavuuteen ja monipuolisuuteen”, kertoo Salonen.

Puhtauspalveluiden asiakkaita HH-kiinteistöpalveluilla on noin 600. ”Asiakkaidemme tilaamat työt ovat moninaisia porrassiivouksesta laboratorioihin, kodeista kouluihin – myös joitakin isoja tuotantolaitoksia kuuluu asiakkaisiimme. Asiakaskohtaiset ja räätälöidyt palvelutehtävät luovat pohjan toiminnalle myös muuttuvissa tilanteissa. Pääsääntöisesti teemme työn päiväsaikaan kasvotusten asiakkaan kanssa.”

Talotekniikka tuottaa lämpö-, vesi, ilmastointi-, sähkö-, automaatio-, kylmälaite- ja rakennustekniikkapalveluita. ”Näitä palveluita suoritamme niin tukitoimintoina kiinteistönhuoltoyksiköllemme kuin suoraan muillekin asiakkaille. Uudisrakentamispuolelle emme ole lähteneet kilpailemaan, vaan asiakaskuntamme koostuu pääosin saneeraus- ja korjauskohteista”, rajaa Salonen.

Kiinteistönhuoltopalvelut yhtiö tuottaa lähes kokonaan oman henkilökunnan voimin. ”Asiakaskiinteistöjä meillä on noin 800”, sanoo Salonen. ”Palveluihimme kuuluu peruskiinteistönhuolto, ulkotyöt, koneurakointi ja vihertyöt. Ulkoalueiden hoidossa käytämme paljon erilaisia koneita. Kalustomme koostuu Wille-kiinteistönhoitokoneista, joita meillä on 26 kappaletta, Husqvarna-ajoleikkureista, joita on 10 kappaletta sekä muista työkoneista, joita on noin 30 kappaletta Kubotan pienoistraktoreista Valtran maataloustraktoreihin.”

”Koneidemme työvälineet ovat alan kehityksen viimeisimpiä tuotteita. Esimerkiksi auroina käytämme Lametallin valmistamia U-mallisia Stark-auroja niiden kokonsa, painonsa ja helppokäyttöisyytensä takia.”

Vieraita Venäjältä

Talvitiepäivillä Tampereella oli osallistumassa runsaasti ulkomaalaisia vieraita, erityisesti itänaapurista. Lametal Oy:n vieraana oli bussikuorma kaupungin virkamiehiä ja tienrakennusammattilaisia Venäjältä. Pääosa joukosta oli Kazan kaupungista Tartastanista yrityksestä nimeltä Tatavtodor. Yhtiö rakentaa ja pitää kunnossa tiestöä, jota sen hoitovastuulla on yli 7800 kilometriä. Väkeä oli myös vastaavasta yrityksestä Belavtodorista Valkovenäjän Minskistä sekä Moskovan kaupungin rakennusosastolta.

Talvitiepäivien lisäksi vieraat pääsivät tutustumaan tieliikennekeskukseen, Destiaan ja HH-kiinteistöpalveluihin. Viimemainitussa kohteessa vieraat pääsivät näkemään HH-kiinteistöpalveluiden Ristinarkun toimipisteen, josta toiminta on lähiaikoina siirtymässä uuteen 2000 neliömetrin halliin Nekalaan, sekä päätoimipisteeseen Hervannassa. Tokke Salonen kertoi yhtiöstään tulkkina toimineen Lametallin Konstantinov Vitalin välityksellä. Vieraita kiinnostivat muun muassa suomalainen palkkausjärjestelmä, kilpailutilanne ja työmoraali.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi