Uutiset

Yleinen

Haka-Traktori vietti avajaismarkkinoita

Kempeleessä yli 20 vuotta toiminut Haka-Traktori Oy laittoi liikkeensä sisä- ja ulkopuolelta remonttiin ja urakan valmistuttua vietettiin 16. syyskuuta kunnon avajaisjuhlat. Traktori- ja konetalon juhlassa mukana olivat traktoripuolelta New Holland ja Case IH kattavine mallistoineen.

Konepuolelta esitteillä olivat Kvernelandin koneet ruokinnasta maanmuokkaukseen, Norcarin pienkuormaimet lisälaitteineen ja Farmi-metsäkoneet. Lisäksi tilaisuudessa oli mahdollisuus tutustua Metsänhoitoyhdistyksen, Suomen Ympäristöpalvelun, Timac Agron, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n sekä Pro Agria Oulun toimintaan.Elokuun alusta Haka-Traktorin vetovastuussa on ollut kauppias Kalle Piirainen. Kalle kertoo liikkeen vahvuutena olevan sen monipuolisuuden. Yritys palvelee niin nautatiloja, viljanviljelijöitä ja perunamiehiä kuin urakoitsijoitakin. Nämä ovat perinteiset ja vahvat tukijalat, joilla yritys menestyy ja näitä vahvuuksia tullaan kehittämään yhä jatkossa.

Varaosapalvelun merkitys on myös Haka-Traktorissa aina ymmärretty ja siihen on kiinnitetty erikoishuomiota. Valikoima on kasvanut ja toimitusten nopeus on kehittynyt entisestään.
Tärkeä osa kokonaisuutta on Isojoen Konehalli IKH:n edustus, joka takaa todella laajan tarvikevalikoiman. Huollon käytössä ovat omat huoltoautot, jotka nopeasti siirtyvät asiakkaan luokse ja kalliiden työkoneiden seisokit jäävät mahdollisimman lyhyiksi.

Haka-Traktorin konevalikoima on myös kasvussa ja erillisistä työnäytöksistä on jo ollut todella hyviä kokemuksia ja niitä tullaan tulevaisuudessa järjestämään yhä useammin. Niissä varsinkin uutuusteknologian esittely onnistuu erittäin hyvin, asiakkaiden nähdessä käytännössä miten tekniikka toimii. Tälläkin rintamalla Haka-Traktori haluaa toimia edelläkävijänä ja luoda omia toimintatapojaan, jotka toimivat etenkin Pohjois-Pohjanmaan seudulla hyvin.

Työnäytöksiä ja koeajoja

Haka-Traktori  ja Agritek järjestivät 9. syyskuuta Kempeleessä työnäytöksen ja koeajotilaisuuden, jossa samalla pellolla oli mahdollista tutustua viljan ja nurmen korjuuseen ja maanmuokkaukseen.

Koeajokulttuurin soisi lisääntyvän, kun investoinnit ovat kalustoon kuitenkin suuria. Koeajo yhteistilaisuudessa on yleensä lyhyt, kun käydään kääntymässä koeajoalueen toisessa päässä.

Koeajoon kotona pitäisi rakentaa selkeä vuokrahinnoittelu. Koe­ajo ei olisi konekauppiaalle vain lainaa isännälle, jolloin koeajaja saa työnsä tehtyä nykyaikaisella kalustolla.

www.haka-traktori.fi
www.ikh.fi

Lue seuraavaksi