Uutiset

Yleinen

Haka Center 30 vuotta

30-vuotias Haka Center on nuori ja ketterä. Viimeisten vuosien aikana toimintaa on laajennettu maantieteellisesti ja tuote- ja palveluvalikoiman osalta. Kalle Piirainen on saanut kauppaan positiivista virettä.

Haka Center on yksi Agritekin jälleenmyyjä. Edustuksessa ovat siis New Hollandit, Case IH:t, Kvernelandit ja muut Agritekin valikoiman tutut tuotteet, kuten Farmi. Valikoimassa ovat myös Biojackin kourat ja Pikon pilkekoneet. Keväällä 2018 myyntiin tulivat Casen maansiirtokoneet, joilla on saatu uusia asiakkaita.

Tarvike- ja tuotevalikoimaa on parin viime vuoden aikana laajennettu huomattavasti, kun myyntiin ovat tulleet esimerkiksi Grasshopperin ruohonleikkurit. Liiketoiminnassa on ollut positiivista ajattelua ja siksi uusia edustuksia on haettu tukemaan perinteisempää kauppaa. Mastekin lietejärjestelmät tulivat myyntiin muutama vuosi sitten, niiden kehityksessä on tehty töitä ja asiakkaat ovat olleet niihin tyytyväisiä.


Haka Centerin traktorivalikoimaan kuuluvat New Hollandit ja Case IH:t

Kalle Piirainen oli aktiivisesti hakemassa uusia ajatuksia ja toimintatapoja. Toimipisteet ovat tällä hetkellä Kempeleessä ja Ylivieskassa, joissa molemmissa myydään ja huolletaan koneita sekä myydään varaosia ja tarvikkeita.

-Meidän on aktiivisesti pitänyt hakea uusia tukijalkoja, jotta on pystytty paikkaamaan alentuneita maatalouden konekaupan myyntejä.

Jotta asiakkaiden koneet saadaan luovutushuollettua, huollettua muuten säännöllisesti ja tehtyä korjauksia, pitää huollossa olla resursseja. Kempeleessä on enemmän henkilökuntaa, mutta huolto käy myös Ylivieskassa. Oikeasti meille ja etenkin asiakkaille on tärkeää jälkimarkkinointi, varaosat ja huolto, ja niillä erotumme eduksemme molemmilla paikkakunnilla, Kalle toteaa.

Haka Center hankki itselleen ”hiekkalaatikon” parin sadan metrin päästä Kempeleen toimipistettä radan varresta tyhjältä tontilta. Tontilla voidaan esitellä ja koeajaa traktoreita ja maansiirtokoneita. Kuvassa ollaan koeajamassa New Hollandin:n kaksoiskytkinvaihteistolla varustettua Dynamic Commandia.

Tuomo Ylikoski on Kempeleessä korjaamopäällikkönä. Tuomo opasti hiekkalaatikolla automaattiohjauksen salaisuuksiin.

 Varaosamyynnissä on tarjolla merkkikohtaisia alkuperäisosia, mutta myös istuimia, jotka voidaan asentaa vanhan ja kuluneen tilalle.

Lue seuraavaksi