Uutiset

Yleinen

Fendtit peltopäivillä

Esittelyssä olivat mallit 312, 716, 820 ja 936. Koko 25 hehtaarin pelto, joka oli kultivoitavana, päivän aikana kyllä käsiteltiin. Kokemuksia Fendtistä kertyi monelle koeajossa tehtaan edustajien ja Suomen Fendtin markkinointiorganisaation henkilökunnan opastamana.
Fendtin ominaisuudet poikkeavat monesta perustraktorista monipuolisuudellaan. Portaaton vaihteisto -Vario on ominaisuus, jota useimmat Fendtin omistajat arvostavat samoin kuin säätöjen monipuolisuus, joilla traktorin hydrauliikkaa ja voimanottoa voidaan ohjata.
Hydrauliikkalohkojen ohjaukset voidaan hoitaa halutusta ohjaimesta, siitä mistä ne on kätevin hoitaa työn aikana. Lohkot voidaan myös säätää yksilöllisesti tehtävän työn mukaan.
Fendtien veto-ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa työlaitteilla, jotka vaativat tehoa. Toisaalta työlaitteen hankinnassa on syytä miettiä, että traktorin teho oikeasti riittää myös hieman huonommissa olosuhteissa työlaitteen vetoon. Kultivaattoria vedettäessä esimerkiksi työsyvyyden lisääntyessä kasvaa vetotehon tarve huomattavasti. Portaattomalla vaihteistolla saadaan moottorin teho kuitenkin hyödynnettyä hyvin, kun veto ei katkea vaihteenvaihtoon.

Lue seuraavaksi