Uutiset

Yleinen

Fendtin peltopäivät Kiuruvedellä

Peltopäivät puolustavat Niko-Pekka Kyllösen mukaan edelleen hyvin paikkaansa, kun koneiden esittelyn lisäksi koneilla pääsee hieman hakemaan tuntumaa käytännön työssä. Nyt työnäytöstä sotkivat syksyn runsaat sateet. Pelto oli niin märkää, että muokkaaminen oli rypömistä ja oikeastaan ainoastaan kyntö sujui.

Kuuden paikkakunnan kiertue on haastava samoilla työkoneilla, etenkin kun osa esittelypaikoista oli kotieläintiloja, joilla muokattavaa maata on vähemmän kuin kasvinviljelytiloilla. Kotieläintilalle nurmen kultivointi ja lautasmuokkaus eivät yleensä ole sopivimmat maanmuokkaustavat. Kyntäminen sen sijaan on nurmen uudistamisessa toimivaa. Kiuruvedellä kyntämisessäkin on syytä olla maltillinen, kun kiveä on runsaasti lähellä maanpintaa.

Fendtit Elovaaran tilalla

Paikka Kiuruvedellä oli puitteiltaan mitä parhain, kun Fendt-päivä järjestettiin Mikko Elovaaran tilalla. Mikosta on julkaistu Urakointi Uutisissa kaksi juttua aiemmin 8/2009 ja 11/2009. Omasta takaakin kalustoa Fendtiltä on käytössä 936 ja 939 Variot. Elovaaran tila on laajentunut voimakkaasti. 14 vuotta sitten peltoa oli 44 hehtaaria ja nyt noin 500. Kalustoa on hankittu siten, että niillä työt saadaan sujuvasti tehtyä.

Lue seuraavaksi