Uutiset

Yleinen

Farmikon X20 on uusi monitoimikahmari

Mikko Junttila esittelee Farmikon X:ää. Käpälät eivät ole mekaanisesti kytköksissä toisiinsa, jolloin X:llä voidaan tarttua myös kiveen ilman pelkoa, että piikit vääntyvät. Kärkipalat ovat 500 Raex -terästä. 

Farmikon kahmarin runkorakenne on Optim-suurlujuuslevyä, kauhalevyt 400 Raexia ja kovemmalle koetukselle joutuva kärkipala on 16-millistä 500 Raex-terästä. Farmikko X 20 painaa 120 kiloa ilman rotaattoria. 

Pilkkeiden teko voidaan muuten koneellistaa mutta pilkkeiden käsittely edellyttää useimmiten käsitöitä. Kauhaan saadaan sopimaan keskimäärin noin 300 litraa pilkkeitä. Kolme kourallista täyttää yleensä kuution säkin. Haketta pysyy noin 200 litraa ja juoksevaa ainetta noin 100 litraa kun kahmari on täysin kiinni.

Tällä kahmarilla saa poimittua vaikka yhden pilkkeen maasta, jolloin kasanpohja saadaan kokonaan kuormaan ilman turhia hanskanjälkiä.

Kahmari käpälillä on jokaisella oma sylinteri, jolloin tartuntavoima esimerkiksi kiviä nostettaessa on joka kulmassa yhtä suuri.

Farmikon X:llä voidaan myös kuormata mursketta ja sepeliä vaikka hiekoituslaatikoihin. Kahmarilla voidaan myös täyttää hiekoitin kasasta. Tarvittaessa kahmarista saadaan myös ripoteltua sepeliä paikallisesti. 

Kuution monttu on äkkiä tehtynä, kun tässä vain päästiin ensin roudasta läpi. X:ää voidaan käyttää myös pellonreunojen siistimisessä. Kun pajupuskan nostaa maasta juuripaakkuineen kokonaisena, vie pajun uudelleen kasvaminen ainakin kauemman aikaa. 

Hakkeen ja purun kuormaus onnistuu X:llä luontevasti. 

Vaikkei kahmari ole paras työkalu pöllien nosteluun, saadaan kahmarilla kuitenkin pöllitkin liikkeelle.

Katso video – Farmikon X20 on uusi monitoimikahmari Lue seuraavaksi