Uutiset

Yleinen

Claas-traktorit viimeinkin Suomen markkinoille

Claas

Konekeskon ja maailman johtaviin maa­talouskonevalmistajiin kuuluvan Claasin vuodesta 1992 kestänyt yhteistyö on johtanut jo kauan odotettuun tulokseen, kun Claas-traktorien maahantuonti Suomeen alkaa lokakuussa. Samalla Konekeskon ja Claasin yhteistyö vahvistuu Baltian maissa, kun yritykset solmivat pitkäkestoiset jakelusopimukset Viron, Latvian ja Liettuan markkinoilla. Sopimuksen mukaan Konekesko toimii Baltiassa yksinomaan Claas-traktorien, -leikkuupuimurien, -tarkkuussilppurien, -maatalouskurottajien sekä -rehunkorjuukoneiden edustajana.

Claas-traktorit

Claas-traktorien Suomen maahantuonti alkaa virallisesti lokakuun KoneAgria-näyttelyn tahdissa ja yli 20 vuotta kestänyt yhteistyö Claasin ja Konekeskon välillä nousee uudelle tasolle. Konekeskon maatalouskoneiden tuotelinjajohtaja Jukka Keltto onkin erittäin tyytyväinen edustuksen alkamiseen. ”Maassamme on suuri määrä maatalousalan ammattilaisia, jotka ovat oppineet luottamaan Claasin laatuun esimerkiksi puimureiden ja rehunkorjuukoneiden kautta. Kyselyiden määrä Claas-traktoreista on samalla kasvanut ja positiivisia paineita maahantuonnin aloittamiselle on ollut yhä enemmän ilmassa. Samalla Claas sai kattavan traktorien mallistouudistuksen valmiiksi, mikä antaa meille mahtavan tilaisuuden tarjota asiakkaillemme todella edustavan valikoiman huippuluokan tuotteita”, kertoo Keltto.

Claas traktorit

Claasin aluejohtaja Jens Skifter sekä aluepäällikkö Marek Görlich ovat erittäin innostuneita uudesta aluevaltauksesta. ”Suomi oli ainoa Euroopan maa, jossa merkillämme ei ollut traktoriedustusta ja nyt tämäkin aukko on saatu paikattua. Yhteistyömme Konekeskon kanssa on hiottu timanttiseen kuntoon ja heidän kattavan jälkimarkkinointiverkostonsa ansiosta sekä me Claasilla, että varsinkin asiakkaat voivat luottaa myös huolto-, takuu- sekä varaosapalveluiden toimivuuteen”, kertoo Skifter. ”Luonnollisesti myös Konekeskon onnistuminen ja korkea asiakastyytyväisyysaste Baltian traktorimarkkinoilla helpottivat lanseerauspäätöksen lopullista tekemistä”, lisää Görlich.

Claas Arion

Claas on viimeisten vuosien aikana laajentanut traktorimallistonsa todella kattavaksi ja traktorien kehitystyöhön on panostettu yli 80 miljoonaa euroa vuodessa. Kova työ on tuottanut tulosta ja tarjolla on niin alle sadan hevosvoiman peruskoneita kuin yli 500 hevosvoiman jättiläisiä. Claas-traktorien luotettavuudesta kertovat mainiot myyntiluvut Euroopassa myös viime vuosien vaikeina markkina-aikoina. Suomessa Claas-traktoreista kaupallisesti kiinnostavimmat versiot tulevat varmasti olemaan keskikokoluokan Arion- ja Axion-mallistot. Esimerkiksi kuusisylinterinen Arion 650 sopii varmasti monen kotimaamme viljelijän tarpeisiin, sillä sen 184 hevosvoimaa riittää suureen osaan työtehtävistä. Arionia on saatavana myös luokkaa pienempinä nelisylinterisinä versioina, joissa tehon ja painon suhde on erinomainen.

Claas Axion

Hieman raskaammalla puolella Claasilla on tarjota kattava Axion-mallisto kokoluokissa 205–410 hevosvoimaa. Suomen olosuhteisiin soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi Axion 800-sarjan traktorit, joista Claas 850 valittiin Euroopassa vuonna 2014 ”Vuoden Traktoriksi”. Nykyaikaiseen tapaan myös Axion on räätälöitävissä hyvin tarkoin, sillä esimerkiksi vaihteiston ja ohjaamon saa juuri omiin työtehtäviin soveltuvana versiona. Keltto korostaa myös Claasin traktorien erinomaista hydrauliikan ja vaihteiston yhteistoimintaa, mikä kertoo luotettavuudesta ja tehokkuudesta. Ketterä Claas soveltuu mainiosti myös etukuormaintöihin ja Suomeen tulevat mallit saa varusteltuna luotettavilla Quicken kuormaimilla.

Claas hallinta

Claasin traktorimallisto täydentyy mahdollisesti kevyemmässä luokassa 70 hevosvoimasta alkavalla Atos-mallistolla, jonka maahantuonnista ei vielä ole täyttä varmuutta. Järeämpää kalustoa vaativille on tietenkin tarjolla tunnettua Xerionin voimaa. Xerionissa tehoa riittää kovimpiinkin vaatimuksiin ja esimerkiksi Xerion 5000-mallissa hevosvoimia on 530 kappaletta ja vääntöä kunnioitettavat 2450 Nm. Tämän kokoluokan traktorien myynti ei luonnollisista syistä ole kappalemääräisesti suurta, mutta Xerion varmasti herättää mielenkiintoa monen kovemman kaliiberin urakoitsijan mielessä.

Claas

Jollekin muulle organisaatiolle tämän kokoinen lanseeraus voisi osoittautua varsinkin jälkimarkkinoinnin kannalta liian vaativaksi tehtäväksi, mutta Konekeskon kokemus ja ammattitaito tulevat kyllä tehtävään riittämään. Claas on suomalaisille alan ammattilaisille tuttu merkki vuosikymmenten takaa ja merkin huolto- ja varaosapalvelut ovat hioutuneet vuosien mittaan toimivaksi kokonaisuudeksi. Myös myyntirintamalla ollaan valmiina ja Keltto kertoo myyjäkoulutusten alkavan jo loppukesän aikana.

Claas

Kaikkia osapuolia kiinnostava kysymys on tietysti tulokkaan hintaluokka verrattuna pahimpiin kilpailijoihin. ”Claas ei missään nimessä tule olemaan traktorimarkkinoiden halvin merkki, mutta korkea hinta-laatusuhde sekä jälkimarkkinoinnin taso tulevat kyllä pitkällä tähtäimellä osoittamaan merkin hankinnan taloudellisen järkevyyden. Alan muiden koneiden kaupan kokemusten kautta luotamme, että kerran Claas-traktorin hankkinut ammattilainen tulee varmasti jatkossakin pysymään merkin uskollisena asiakkaana”, päättää Keltto.

Lue seuraavaksi