Uutiset

Yleinen

Avantit piharakentajien yleiskoneina

Ympäristörakennus Saarinen Oy rakentaa pääasiassa talojen piha-alueita ja on todennut Avantien olevan verrattomia koneita näissä töissä. Ketteryytensä ansiosta ne sopivat moneen paikkaan, mihin isommalla koneella ei olisi asiaa. Talviaikaan samat ominaisuudet ovat etuna lumitöissä.

Työkohteista huomattava osa on kerros- ja rivitalojen pihojen tekoa. Vaikka niissä on pinta-alaa usein kohtuullisen paljonkin, työskentelytilaa ei ole paljoa, mikä vaatii koneilta pientä kokoa ja ketteryyttä. Avantit ovat käteviä yleiskoneita näissä kohteissa, sillä niillä käy monenlaiset työt ja ne sopivat liikkumaan ahtaissa paikoissa. Yrityksen konekantaan kuuluu kolme Avantia: 530, 630 ja 750.

Avant 750:ssä on kallistuva kauha, jolla saadaan tehtyä suurtakin tarkkuutta vaativia tasaustöitä, esimerkiksi asfaltin pohjia.

Teleskooppipuomin ansiosta kuormaaminen onnistuu kuorma-auton lavalle, jolloin pieniä jäljelle jääneitä materiaalikasoja työmaalta poisvientiä varten ei tarvitse hakea isompaa kuormauskonetta mistään.

Erilaisia kiveyksiä tehdään paljon piha-alueille. Avant 750:nen etuna on hyvä nostokyky, sillä ketteränä koneena sillä saadaan toista tuhatta kiloa painavat kivilavat kuljetettua lähelle rakennustyömaata.

Oveton ja ikkunaton ohjaamo on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi kesätöissä. Talveksi asennetaan ovi ja ikkunat, jolloin ohjaamossa pysyy lämpö.

Tuomas Saarinen (oik.) keskustelee työpäällikkö Markus Peltosen kanssa, kun työnjohtaja Mikko Saarinen kantaa tarvikkeita Avantilla. Ympäristörakennus Saarinen Oy on näiden miesten omistama yhtiö.

Viime talvena Kangasalle valmistui Ympäristörakennus Saariselle uudet toimitilat, jotka mahdollistavat perushuoltojen tekemisen ja talvikunnossapitoon käytettävien koneiden säilyttämisen lämpimässä.

Juha Kuusjärvi


Lue seuraavaksi