Uutiset

Yleinen

Avant hoitaa purkutyöt

Avant lanseerasi uuden purkurobottisarjansa ensimmäisen mallin, Avant Robot 185:n, huhtikuussa Münchenissä järjestetyillä Bauma-messuilla ja puskee nyt tiukasti purkutyömaille.

Maarakennussektori on ollut viime vuosina nopeasti kasvava asiakassegmentti Avant Tecnolle. Purkurobotin lisääminen tarjontaan on osoittautunut erinomaiseksi lisäksi tuotepalettiin. Robotin lisäksi Avant on modifioinut ja lisännyt purkupuolen optoita ja työlaitetarjontaansa myös kuormaajiin. “Saamamme palaute olemassa olevilta asiakkailta on ollut rohkaisevaa ja positiivista, mutta olemme onnistuneet hankkimaan myös uusia asiakkaita ja segmenttejä”, sanoo myyntijohtaja Jani Käkelä. “Uusien tuotteiden myötä olemme löytäneet paljon synergiaetuja niin teknisessä kuin kaupallisessa mielessä ja se antaa useita mahdollisuuksia bisneksen kehittämiseen”,                 kertoo Käkelä.

Hyvä esimerkki pitkäaikaisesta Avant-asiakkaasta, joka on tyytyväinen nähdessään Avantin satsaavan lisää purkualan tuotteisiin, on Paupek Oy. Yhteistyö Avantin ja yhden Suomen suurimman purku-urakoitsijan välillä alkoi vuonna 2005 ja nykyään Paupekilla on jo useita Avanteja kalustossaan. Viimeisimmät kaupat käteltiin marraskuussa, kun toimitusjohtaja Pekka Piirala ja aluejohtaja Ilpo Koskinen vierailivat Avantin tehtaalla Ylöjärvellä. Koneita luovuttamassa Avantilta olivat toimitusjohtaja Risto Käkelä, varatoimitusjohtaja Jani Käkelä ja kotimaan myyntipäällikkö Jorma Jarkko. Tällä kertaa kauppaan kuului kolme Avant-kuormaajaa ja yksi Avant Robot 185 -purkurobotti. Uusi purkurobotti on ollut jo pitkään Paupekin kiinnostuksen kohteena, koska yrityksellä on jo ennestään kymmenkunta robottia. Nyt haluttiin valikoimiin myös kotimainen kone. Paupek seurasi tiiviisti Avant Robotin tuotekehitystä ja oli mukana testaamassa robottia.

Avant Robot 185 on täydellinen purkutyömaan kumppani Avant-kuormaajalle, joka korkealla laadullaan ja hyvällä asiakastuellaan on ollut tunnettu markkinoilla jo yli 20 vuotta.

Yksi Paupekin kanssa solmitun kaupan kuormaajista on tänä vuonna lanseerattu takaa-ajettava Avant R35. Paupekilla ei ole vielä aiemmin ollut käytössä Avantin uutta R-sarjaa, mutta koska työkohteet ovat usein ahtaita paikkoja, todettiin tämän mallin soveltuvan niihin jopa paremmin kuin perinteiset Avantit. Useat historian aikana toimitetut koneet ovat olleet nestekaasukäyttöisiä, koska työkohteet ovat olleet sisätiloissa ja tälläkin kertaa kauppaan kuului yksi nestekaasumalli, Avant 525 LPG.

Avant Robot 185 tarjoaa kompaktin paketin tehokkuudesta ja ulottuvuudesta tinkimättä. Sähkömoottorivaihtoehtoja on kaksi, jotka lisäävät koneen muunneltavuutta käyttökohteen ja tarpeen mukaan. Robotin vakiovarusteisiin kuuluva teleskooppipuomi antaa ulottuvuutta vaakasuunnassa 4,5 m ja pystysuunnassa 5,5 m. Ilman lisälaitteita kone painaa 2000 kg.

Avant Robot 185 on suunniteltu vakaaksi ja käyttäjäystävälliseksi. Päinvastoin kuin perinteisissä purkuroboteissa, Avantissa sähkömoottori ja hydrauliikka on sijoitettu alavaunuun. Tämä siirtää koneen painopisteen perinteisiä robotteja alemmas, joka parantaa työturvalli- suutta ja vakautta. Robotin käytettävyyttä edistää ylävaunun jatkuva 360º asteen pyöritys ja teleskooppi- puomi. Erittäin ahtaissa purkukohteissa ylävaunu voidaan irrottaa ja alavaunua ajaa omilla teloillaan.

Avant lanseeraa helmikuussa uuden iskuvasaran Avant B230. Vasara on tuottavuudeltaan kokoluokkansa tehokkain. Tehoja vasarasta löytyy 19,8 kW ja iskutaajuutta huikeat 2600 iskua minuutissa. Vasaran lisäksi robottiin on asennettavissa useita eri purkutöissä käytettyjä työlaitteita, esimerkiksi pihti, koura, pulveroija, kauha jne.

Lue purkurobotin esittely täältä.Lue seuraavaksi