Uutiset

Yleinen

Älykäs valaistus yleistyy

Kiinnitettäessä huomioita tieturvallisuuteen, huomio kiinnittyy usein myös huonosti valaistuihin teihin, jotka aiheuttavat useita liikenneonnettomuuksia joka vuosi. Heijastimet, valot, sekä riittämätön katuvalaistus ovat kaikki tärkeitä tekijöitä puhuttaessa tieturvallisuudesta.

”Pyöräilyn kasvattaessa koko ajan suosiotaan työmatkoilla myös turvallisuusasioihin pitää kiinnittää enemmän huomiota. Pohjoismaissa päivänvaloa ei riitä moneksi tunniksi, siksi työskentelemme koko ajan parantaaksemme tieturvallisuutta ratkaisuillamme. Pyrimme sitä kautta vähentämään onnettomuuksia”, sanoo Astrid Simonsen Joos, General Manager Nordic Lighting, Philips.

”Uuden sukupolven LED-teknologiat voivat parantaa valaistusta liikenteessä ja parantaa niin autoilijoiden, pyöräilijöiden kuin jalankulkijoidenkin turvallisuutta. Oikeastaan on meidän kaikkien vastuulla parantaa liikenneolosuhteita meille olemassa olevien ratkaisujen avulla”, jatkaa Astrid Simonsen Joos.

Hyvä katuvalaistus lisää turvallisuutta

Useissa käynnissä olevissa testeissä LED-teknologioiden avulla koitetaan tehdä valaistuksesta jalankulkijoille aiempaa joustavampaa ja turvallisempaa. Valo on joustava, sillä sitä voidaan lisätä, kun liikennettä on paljon ja himmentää, kun kadut ovat tyhjiä. Älykäs valaistus lisää turvallisuutta, mutta tuo myös huomattavia säästöjä ylläpidossa, huollossa ja energiatehokkuudessa. Valaisimien elinikä on useita tuhansia tunteja ja ne käyttävät noin puolet vähemmän energiaa.

”Olemme vasta nähneet älykkäiden LED-valojen tuomien mahdollisuuksien ensi askeleet. Viime aikoina energiankulutukseen on kiinnitetty erityisesti huomiota, nyt on aika ottaa myös liikenteen ongelmat mukaan valaisun ympärillä käytävään keskusteluun”, jatkaa Astrid Simonsen Joos.

Lue seuraavaksi