Uutiset

Kuljetuskalusto

Vuoden 2016 Kuljetuskuutio Tullille

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry luovuttaa vuoden 2016 Kuljetuskuutio-palkinnon Tullille. Palkinnolla SKAL nostaa esiin Tullin arvokkaan roolin kuljetusrikollisuuden ja kuljetusalan harmaan talouden torjunnassa ja paljastamisessa viime vuosina.

Antti Hartikainen (vas.) ja Pekka Äijälä (oik.).

Tullille annettiin vastuu kuljetuspalveluiden ja kabotaasiliikenteen laillisuuden valvonnasta poliisin rinnalla vuoden 2013 tavaraliikennelain uudistuksessa. Se on sittemmin ottanut merkittävän roolin kuljetusrikollisuuden ja harmaan talouden torjunnassa. Vuonna 2016 Tulli paljasti osana harmaan talouden torjuntaohjelmaansa yhteensä 10 tapausta, joissa epäiltiin laitonta kabotaasia ja kuljetuksen tilausrikkomusta, sekä selvitti noin 700 ulkomaisen ajoneuvon epäiltyä liikennerikkomusta. Valvomalla tavaroita koskevia kieltoja ja rajoituksia Tulli on pystynyt edistämään merkittävästi maamme sisäistä turvallisuutta. Tulli on panostanut vuosien ajan henkilökuntansa koulutukseen raskaan liikenteen valvonnassa ja tarkastuksessa.

Tulli torjuu laitonta kuljetusliikennettä, joka aiheuttaa vahinkoa valtiontaloudelle ja vääristää kuljetusyritysten välistä kilpailua. Kuljetuskuutio-palkinnolla SKAL arvostaa Tullin saavuttamia konkreettia tuloksia sekä tullilaisten korkeaa motivaatiota ja erinomaista yhteistyötä tehtäviensä hoitamisessa:

–”Me kuljetusyrittäjät olemme voineet luottaa siihen, että kun Tulli pysäyttää kuljetuksen, se tapahtuu harmaan talouden torjumiseksi, ja tarkastus hoituu ripeästi ja ammattimaisesti”, kiittelee puheenjohtaja Teppo Mikkola.

SKAL odottaa, että valtio turvaa Tullin ja poliisin valvontatehtävän edellytykset myös liikennekaari-lakimuutoksen yhteydessä.

Kuljetuskuutio-palkinnon vastaanottavat Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen ja tulliylitarkastaja Jarkko Fagerström. Palkinnon ojentavat SKAL:n puheenjohtaja Teppo Mikkola ja toimitusjohtaja Iiro Lehtonen.

–”Kaikilla Suomen rajanylityspaikoilla läsnä olevana viranomaisena kuljetusrikollisuuden ja kuljetuksiin liittyvän harmaan talouden sekä raskaan liikenteen liikennekuntoisuuden valvontatehtävät sopivat hyvin Tullille, ja olemme resurssiemme puitteissa panostaneet näihin tehtäviin merkittävästi. Ensisijaisesti muun toiminnan yhteydessä tehdyn valvonnan      tulokset ovat olleet hyviä ja on tärkeää, että Tullin resurssit mahdollistavat jatkossakin tämän toiminnan pitämisen riittävällä tasolla. Tämä hieno kunniaosoitus kuuluu osaaville tullilaisille, jotka ponnistelevat päivittäin liikenneturvallisuuden ja laillisen kabotaasin varmistamiseksi”, toteaa Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen.

Kuljetuskuutio-palkinto

Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry myöntää vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi. Vuoden 2015 Kuljetuskuutio myönnettiin Paula Risikolle tämän ministeriaikaisesta panoksesta kuljetuselinkeinon hyväksi.

 www.tulli.fi 
www.skal.fi

Lue seuraavaksi