Uutiset

Kuljetuskalusto

VTT nopeuttaa älypalveluiden kehittämistä

VTT tarjoaa asiakkailleen entistä nopeamman tuen teollisen internetin ratkaisujen luomiseen kehittämänsä VTT Tiny Node -sovellusalustan ansiosta. Kokonaisvaltainen tukipalvelu avaa myös pk-yrityksille joustavan mahdollisuuden älypalveluiden kehittämiseen.

VTT:n uusi palvelukokonaisuus madaltaa kynnystä digitaalisten palveluiden kehittämiseen niin, että myös pk-yritysten on entistä helpompi hyödyntää teollisen internetin mahdollisuuksia. Asiakkaalta ei vaadita asiantuntemusta tietoliikenteestä tai elektroniikasta, vaan idea ratkaisusta tai palvelusta riittää. ”Teollisen internetin aikakaudella teknologia kehittyy erittäin nopeasti. Siksi sovellusten ja palveluiden nopea markkinoille saaminen on ensiarvoisen tärkeää”, sanoo VTT:n asiakaspäällikkö Pirkka Tukeva.

Yksi väline nopeuteen on VTT Tiny Node -sovellusalusta, joka avaa mahdollisuuden kehittää internetin kautta tapahtuvaa etäohjausta ja valvontaa lähes kaikenlaisille laitteille. Sovellusmahdollisuudet voivat liittyä esimerkiksi koneen käyttämiseen tai kunnon valvontaan, kiinteistöjen valvontaan, terveys- ja hyvinvointipalveluihin, urheiluvalmennukseen tai vaikkapa kotieläinten seurantaan.

VTT Tiny Node helpottaa informaation keräämistä erilaisilla sovelluksilla. Tähän kokonaisuuteen liittyvät myös mitattavan informaation analysointimenetelmät, joilla kerättävästä tietovirrasta jalostetaan päätöksentekoa tukevaa tietoa.

VTT:n palvelu mahdollistaa joustavan etenemisen niin, että liikkeelle lähdetään kevyestä prototyypistä idean testaamiseksi käytännössä, minkä jälkeen edetään lopputuotteeseen ja valmistusverkoston suunnitteluun asti.

Lue seuraavaksi