Uutiset

Kuljetuskalusto

VR myy ratatyökoneiden huolto- ja vuokraustoiminnan Teräspyörälle

VR:n kunnossapitoyhtiö VR FleetCare on myynyt ratatyökoneiden kunnossapito- ja vuokraustoiminnan Teräspyörä Oy:lle. Kauppaan sisältyy yhdeksän ratatyökonetta/vaihtotyöveturia, sekä ulkoisten asiakkaiden kanssa solmitut ratatyökoneiden vuokraus- ja kunnossapitosopimukset. Ratatyökoneita voidaan ratainfran kunnossapidon lisäksi käyttää vaihtotyövetureina teollisuuslaitoksissa tai raidekaluston kunnossapitovarikoilla.

”Teräspyörä on toiminut raidekaluston vuokrauksen edelläkävijänä Suomessa jo vuosikymmenten ajan. Kaupan myötä Teräspyörä saa uusia asiakkaita ja pystyy edelleen kehittämään ratatyökoneiden huolto- ja vuokrausliiketoimintaa, kun taas VR FleetCare keskittyy ydinliiketoimintaansa – raidekaluston kunnossapitoon, kaluston modernisointiprojekteihin, komponenttihuoltoihin sekä tavaravaunujen valmistukseen. Myymällä ydinliiketoimintamme ulkopuolisia toimintoja ja ylimääräistä kalustoa, haluamme aktiivisesti edistää kilpailua ja olla mukana kasvattamassa asiakaslähtöistä, kestävää ja kilpailuun perustuvaa raidemarkkinaa,” sanoo Otso Ikonen, VR:n kunnossapitojohtaja.

Ratatyökoneiden vuokraus- ja kunnossapitopalvelut sopimusasiakkaille jatkuvat keskeytyksettä. Kaupalla ole henkilöstövaikutuksia.

Lue seuraavaksi