Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvon älykäs kuljetus jatkuu

Volvo Finland Ab:n kuljettajakoulutuksesta vastaava Tatu Ljokkoi kertoi positiivisista kokemuksista Volvon älykäs kuljetus -testistä. Volvo kuorma-autojen kuljetusyrittäjälle suunnatusta seitsemän viikon testijaksosta on saatu hyvää palautetta. Testit jatkuvat lomakauden jälkeen. Tatu Ljokkoin mukaan saatuja tuloksia analysoidaan ja jatkopäätös tehdään sen mukaan. Volvon testin tavoite oli esitellä uusia maatieliikenteen ratkaisuja asiakkaille, joilla on vähemmän kokemusta uusista Volvo kuorma-autoista. Se onnistui Ljokkoin mukaan erinomaisesti. Teknisen tietämyksen lisäksi Volvo vei kuljetusyrittäjille tietoa kuljetusten kokonaisuuteen liittyvistä palveluistaan.

”Eihän niitä alhaisia kulutuslukemia meinata uskoa, mutta olemme tehneet kotiläksymme hyvin”, aloittaa Volvo Finland Ab:n Tatu Ljokkoi. Kyse testissä ei ole pelkästään vakuuttavan alhaisista kulutuslukemista, eikä markkinoilla ainoana tarjolla olevasta kaksoiskytkin -voimansiirrosta. Volvon viesti on kertoa palveluistaan potentiaalisille asiakkailleen ja kuulla samalla asiakkaiden toiveita. Neljä älykäs kuljetus -testissä ollutta maantierahtiin tarkoitettua Volvo FH500 autoa kiersivät yli kahdellakymmenellä eri asiakkaalla. Viikon ajan kukin kuljetusyrittäjä sai käyttää uutta Volvoa työtehtävissään. Kaksi vetoautoista oli puoli- ja kaksi varsinaisen perävaunun vetoon tarkoitettuja autoja. Testijakso alkoi huhtikuussa ja kesti seitsemän viikkoa. Autot olivat uusia ja kokeilukauden jälkeen autojen mittarissa oli 20 – 30 tuhannen kilometrin lukemia.

Kouluttamalla ja kokeilemalla

Jokainen testijaksoon osallistunut kuljetusyritys sai koulutuksen. Sillä varmistettiin, että kuljettajat tuntevat uusien Volvojen tekniset ominaisuudet. Kuljetus J & J Ovaskan toimitusjohtaja Veli-Petteri Ovaska osallistui Volvon testiin avoimin mielin.

Kuljetus J & J Ovaskan toimitusjohtaja Veli-Petteri Ovaska on kiitollinen Volvolle, että uutta autoa pääsi kunnolla kokeilemaan.

”Meillä on viisi yhdistelmää elintarvikeajossa. Ajamme vuorokauden ympäri, vain lauantain ja sunnuntain välisenä yönä autot vähäksi aikaa pysähtyvät. Tällä hetkellä on pelkästään sitä toista ruotsalaismerkkiä käytössä”, Veli-Petteri Ovaska kertoo. Auton vaihto on heilläkin ajankohtainen, joten Volvon testi oli erinomaisen hieno tapa tutustua autoon oikeissa töissä. Ovaskan mukaan pelkkä auto ei valintaa ratkaise, vaan huolto- ja korjaustoiminnalla on suuri merkitys.

”Ja se miten palvelut sattuvat osuvan reiteillemme”, Ovaska tarkentaa. Hän kiittää Volvoa mahdollisuudesta osallistua kokeiluun. Erityisesti Ovaskaa miellytti kattava perehdytys autoon ja lisäksi puhelimitse tapahtunut kuulumisten kysely.

Tekniikkaa ja palvelua

Tatu Ljokkoin mukaan Volvo haluaa tuoda kuljetusyrittäjälle välineitä pärjätä tämän omassa bisneksessä.

”Kaksoiskytkinvaihteisto tai maaston tunnistava I-See ovat toki teknisesti mielenkiintoisia ja kuljettajan työtä helpottavia toimintoja. Kokeilemme myös älykäs kuljetus -testissä kuljettajalle rajatumpia ajotilavalikoita. Kuljettajalla ja kuljetusyrittäjällä voi olla joskus eri ratkaisut käytössä samassa tilanteessa”, naurahtaa Tatu Ljokkoi. Kyse on

Volvo Finlandin kuljettajakoulutuksesta vastaava Tatu Ljokkoi oli tyytyväinen älykäs kuljetus -konseptiin

kokeilusta, jolla voi kuljettajallekin osoittaa, ettei aivan kaikkea reservissä olevaa tehoa tarvitse ulosmitata ja silti pärjää mainiosti. Kuljetusyrittäjälle kokeilu on helppo perustella esimerkiksi säästyneen polttoaineen muodossa. Tatu Ljokkoi mainitsee kuljetusyrittäjää hyödyntävänä esimerkkinä renkaiden kulutusseurantapalvelun. Palvelun ottaneen asiakkaan ajoneuvon renkaiden kulutuspinta mitataan ja akseleiden suuntaus tarkistetaan jokaisessa huollossa. Tavoite on ennakoida menoeriä ja säästää kuljetusyrittäjän rengaskuluja. Volvo Finland älykäs kuljetus -kokeilujakso päättyi virallisesti, mutta Tatu Ljokkoi lupaa jatkoa jossain muodossa. Positiiviset kokemukset ja palautteet ovat suuri kannustin jatkamiselle.

Verkossa

www.volvotrucks.fi

www.kuljetusovaska.fi

Lue seuraavaksi