Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvolta 13-litran EEV-moottori

Volvon EEV-moottorit on suunniteltu parantamaan ilmanlaatua pitämällä hiukkas- ja savupäästöt minimissä, koska päästötasot ovat selvästi pienemmät kuin tiukoissa Euro 5 -määräyksissä, jotka astuvat voimaan ensi vuoden lokakuussa.

“Volvon uudet EEV-moottorit ovat tärkeä osa Volvo Trucksin sitoutumista ympäristöstä huolehtimiseen samalla, kun tarjoamme myös hyvää taloudellisuutta ja mahtavaa polttoainetehokkuutta”, kertoo Claes Nilsson, Volvo Trucksin Euroopan divisioonan johtaja.

Volvon EEV-moottoreiden valikoima alkaa voimakkaasta ja polttoainetaloudellisesta D13-moottorista, jota on kehitetty täyttämään EEV-tasot. Ensivaiheeessa moottori täyttää useimpien nykyisten D13:a tarvitsevien asiakkaiden vaatimukset. Hiukkasten ja savun vähentämisen lisäksi uudet EEV-moottorit tarjoavat asiakkaille entistä parempaa taloudellisuutta samalla, kun he voivat hyötyä tietyillä markkina-alueilla tarjotuista verohelpotuksista. Volvolle tämä moottori on vasta alkua, sillä tavoitteena on tarjota asiakkaille laaja EEV-moottoreiden valikoima.

Tähtäimessä Euro 6 -määräykset

Tulevaisuutta ajatellen Volvo Trucks seuraa tarkasti Euro 6 -standardin kehitystä ja yrityksen asema kehityksen kärkijoukoissa on vankka. Volvon nykyinen moottoreiden perusrakenne on osoittautumassa erinomaiseksi lähtökohdaksi. Volvo uskoo, että SCR- ja EGR-teknologioiden yhdistelmä osoittautuu tehokkaimmaksi ratkaisuksi. Haasteena on polttoainetehokkuudesta tinkimättä tarjota erittäin suorituskykyinen moottori, joka vastaa nopeasti kaasupolkimen liikkeisiin. Juuri tämän haasteen Volvo Trucks on voittamassa.

Lue seuraavaksi