Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvolla ratkaisee verkosto ja asiakaskokemus

Volvo Finland Ab:n toimitusjohtaja Magnus Björklund avasi alkaneen vuoden näkymiä upouusissa tiloissa Vantaan Osumakujalla. Keskiössä Magnus piti heti alusta alkaen esillä ihmisiä. Volvo marssitti paikalle työntekijöitä organisaation eri tasoilta. Volvo kuorma-autojen tavoitteet maailmanlaajuisesti ovat helppotajuisia myös Suomessa. Laatu, turvallisuus ja ympäristö ovat asioita, jotka mielessä volvolaisella helppo toimia.

Volvo Finland Ab toimitusjohtaja Magnus Björklund

Volvo kuorma-auto on vahvasti läsnä Suomessa

Vuonna 2012 ensiesitelty raskas Volvo FH4 ja sen oheen kevyemmät mallit on nyt lanseerattu valmiiksi. Tuotekehitystä ja -testausta on takana valtava määrä. Kehittymistä tarvitaan edelleen. Tavoitteena on tuote, jolla on nolla suunnittelematonta pysähdystä. Laadukkaan tuotteen oheen Volvo kuorma-autojen Suomen johto nosti turvallisuusteeman: ”Volvo on aina panostanut toimissaan ja tuotteissaan turvallisuutta.”, Magnus Björklund kiteytti. Lisäksi hän nosti esiin Volvon noin 80 miljoonan euron investointipanoksen viimeisen kahdeksan vuoden aikana Suomessa. Panostus näkyy käyttäjälle maanlaajuisena palveluverkostona.

Myyntilukemat ratkaisevat

Volvon mukaan vuoden 2016 kuorma-autojen kokonaismyynnin kehitys oli hyvä. Mutta se ei myyntijohtajan Arto Taipolan mukaan riitä. Edellisen huippumyyntivuoden 2008 jälkeen kuorma-autojen kokonaismarkkina on laahannut alhaalla. Ammattikäytössä oleva autokanta vanhenee, keski-ikä on jo nyt selvästi yli kymmenen vuotta. Volvo kuorma-autojen omaan myyntiin vuonna 2016 oltiin tyytyväisiä. Kilpailu on kovaa, mutta kaikilla Volvolle tärkeillä osa-alueilla myynti kasvoi. Raskaalla puolella saatiin myyntiin pitkään odotettu i-Shift vaihteiston ryömintävaihteet. Volvojen ohjaamista helpottava VDS- järjestelmä saa varauksetta kehuja. Myyntijohtaja Taipolan mukaan Volvo katsoo myönteisesti vuoteen 2017. Hän siteeraa omaan tuotteeseen luottaen Volvo kuorma-autojen päämajasta Göteborgista kantautuvaa viestiä: ”Jos kuorma-autolla pärjää Suomessa, sillä pärjää missä päin maailmaa tahansa.”

Ajoon valmis maansiirtoauto FMX-Pro Volvon henkilöstön takana
 

Ajoon valmiiden autojen myyntiä

’Valmis ajoon’ Volvo kuorma-autojen konseptia esitteli jälkimarkkinajohtaja Tommy Lindholm. Tommyn mukaan konseptiin kuuluu tiimi, joka valmistelee auton asiakkaan tarpeen mukaan. Tiimin kokoonpano vaihtelee ajoneuvon koon ja käyttötarkoituksen perusteella. Lindholm käytti esimerkkinä moniakselista maansiirtoautoa, jossa voi olla hyvin erilaisia lisävarusteita. ”Asiakas saa kaksi perehdytystä. Ensin käyttöönoton yhteydessä ja uudelleen autoa käydään läpi, kun se on ollut jonkin aikaa oikeissa töissä”. Jälkimmäisellä käynnillä Volvo varmistaa, että käyttäjä tietää auton uusista toiminnoista. Uuden kuorma-auton monipuolisista ominaisuuksista saattaa muuten osa jäädä kokematta. Lindholmin mukaan perehdytys koskee myös Volvo Truck Rental- eli vuokraustoimintapalvelua. Vuokrapalvelulla Volvo pystyy tasoittamaan yrittäjän kausi- ja kiirevaihteluja.

Koulutuksessa on tulevaisuutta

Volvo kuorma-autojen koulutus ja perehdytys eivät koske pelkästään uusien autojen ostajia, vaan myös esimerkiksi ammattipätevyyden direktiivikoulutusta tarvitsevia. Lisäkoulutusta tarvitaan erityisesti tietotekniikan yleistyessä kuorma-autoissa. Käyttäjän ja huollon kohtaaminen lähtee usein liikkeelle tietokoneen ilmoituksista, diagnostiikasta. Koulutus voi tapahtua Volvolla uutuuttaan kiiltävissä toimitiloissa. Volvon Suomen johdon mukana tilaisuudessa paikalla olleet henkilöstön edustajat huokuivat tyytyväisyyttä Volvoon työnantajana. Toimitusjohtaja Magnus Björklundin oli helppo sanojensa vakuudeksi viitata ihmisten kokemuksiin. Talo tuntuu elävän oppiensa mukaan.

Viveka Haapanen kertoo, että hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen lähtee ihmisistä

Lue seuraavaksi