Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucksilta miehistöohjaamot FM ja FMX -malleihin – jopa yhdeksälle hengelle

Uuden malliston Volvo FM– ja Volvo FMX -kuorma-autoja on saatavilla myös miehistöohjaamollisina muun muassa pelastustehtäviin ja paloautoiksi. Volvo FM ja Volvo FMX -mallien miehistöohjaamot on kehitetty tiiviissä yhteistyössä päällirakentajien ja pelastuspalveluiden asiantuntijoiden kanssa. Ne takaavat turvallisen ja ergonomisen, Volvon korkeat laatukriteerit täyttävän työskentelyn myös pelastushenkilökunnalle.

Turvallinen, ergonominen ja tilava ohjaamo

Volvo Trucks tarjoaa uuden malliston Volvo FM- ja Volvo FMX -kuorma-autoja myös miehistöohjaamollisina. Tilavaan miehistöohjaamoon mahtuu jopa yhdeksän henkeä. Miehistöohjaamoillaan Volvo Trucks haluaa tarjota pelastushenkilökunnalle ajoneuvokaluston puolesta parhaat mahdolliset työskentelyolosuhteet, jotta tehokas ja turvallinen työskentely on mahdollista vaikeissakin olosuhteissa. Turvallisuus, matkustajien ergonomia ja ominaisuuksien mukautuvuus kuljettajan mieltymysten mukaan ovat olleet ohjaamon suunnittelun peruslähtökohtia.

Volvo Trucksin miehistöohjaamo täyttää samat Volvon korkeat laatukriteerit kuin muutkin uuden malliston kuorma-autot. Miehistöohjaamossa on uudesta mallistosta tuttuja elementtejä, kuten suuret ikkunat ja taustapeilit, jotka takaavat esteettömän näkyvyyden. Lisäksi ajoneuvon omaan sivunäyttöön on mahdollista lisätä jopa kahdeksan kameraa, jotka lisäävät näkyvyyttä entisestään. Ajoneuvoon kulkeminen on helppoa matalan ovilinjan ja ovien suuren avautumiskulman ansiosta. Myös valaistu porrasaskelma helpottaa kulkemista ja estää liukastumista. Ohjaamo on tilava: on tilaa liikkua ja runsaasti säilytystilaa kypärille, käsineille ja muille varusteille. Myös miehistöohjaamot on varustettu vuoden 2020 malliston lanseerauksessa tutuksi tulleella uudella kuljettajan käyttöliittymällä, jossa on suuret digitaaliset näytöt, joita on mahdollisuus mukauttaa kuljettajan mieltymysten mukaan.

Yksinkertaisilla päällirakennusratkaisuilla nopeisiin toimituksiin

Lyhyet toimitusajat päällirakentajilta ovat olleet suunnittelussa tärkeänä lähtökohtana. Volvo Trucksin erikoisajoneuvoasiantuntijat suunnittelivat sekä ohjaamon että alustaratkaisun yhdessä paloautojen rakentamiseen erikoistuneiden johtavien asiantuntijoiden kanssa. Auton runko on selkeä. Alustan ratkaisuissa on huomioitu päällirakennusprojektin kannalta komponenttien sijainnit ja valmiudet sähkö- ja muiden järjestelmien liittämistä varten on valmiina. Polttoainesäiliöt, äänenvaimennin ja muut suuret komponentit sijaitsevat ohjaamon alla. Ohjaamon sisällä sähköjohdot ja paineilmaletkut on varustettu helposti saavutettavissa olevilla liitäntäpisteillä. Istuinten, penkkien ja turvavöiden asennus on sertifioitu tehtaalla.

”Volvo Trucks vahvistaa asemaansa entistä monipuolisempana kuorma-autojen valmistajana tuodessaan markkinoille ratkaisun pelastustehtäviin. Haluamme tarjota myös pelastustehtävissä työskenteleville saman korkeanlaatuisen ajokokemuksen kuin muissa kuorma-autoissamme”, toteaa Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen.

Euroopan markkinat kattavat yli 3000 palo- ja muuta pelastusajoneuvoa vuosittain. Kansallisten ja kansainvälisten määräysten lisäksi pelastusajoneuvot on mukautettava vastaamaan kunkin pelastustehtävän erityisvaatimuksia. Volvon kuorma-autojen perusominaisuudet turvallisuus, luotettavuus ja mahdollisuus mukauttaa ajoneuvon ominaisuuksia työtehtävän tarpeen mukaan ovat tärkeitä tekijöitä muokatessa miehistöohjaamollista ajoneuvoa parhaiten tehtäväänsä sopivaksi. Muun muassa tehtaalta on saatavilla miehistötilaan valmiita valmiuksia muutamalle eri istuintyyppiratkaisulle.

Lue seuraavaksi