Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucks Voimamieskilpailu

Ensimmäisenä kilpailulajina oli krusifiksi, jossa 9,5 kg painoja pidettiin suorilla käsillä vartalon sivuilla korvien korkeudella. Lajin voitti HARRI PELTOMAA  ajalla 1,18.44 s. Tässä lajissa on voiman lisäksi kyse hermoista ja kuinka hyvin kokoaa itsensä.

Päivän toisena lajina pyöritettiin Euromasterin 180 kg rengasta kahdeksan kertaa. Nopein pyöritys sujui ajassa 27,50 sekuntia ja voittaja oli selvä, HARRI PELTOMAA.

Päivän kolmatta lajia, kisan ehdotonta suosikkia, rekanvetoa seurasi runsas määrä katsojia. Lajissa vedettiin valjailla ja köydellä Volvo FH, 7300kg vetoautoa. Kuorma-auto liukui maalilinjan yli ketterästi ajassa 25,16 sekuntia kun Tomi Lotta oli ensin saanut vauhdin nopeasti kiihtymään pienin, mutta tehokkain askelin. Kuorma-auton veto näyttää onnistuvan vaivatta kun tekniikka ja voima ovat kohdillaan.

Volvo Trucks Voimamieskilpailun 2010 voitti Pieksämäen Tomi Lotta yhteispisteillä 13. Isokokoinen 191 senttinen ja 145 kiloinen Tomi on ammatiltaan talonrakentaja ja aika ajoin viikonloppuisin ajaa myös kuorma-autoja. Hänellä on vahva kokemus voimamieskilpailuista ja meriittejä on kertynyt runsaasti: Suomen Vahvin Mies 2004, EM 2.sija vuodelta 2005, 3 ammattilaisten GP osakilpailuvoittoa sekä omistaa etukrusifiksin Maailmanennätyksen.

Toiseksi kilpailussa tuli kuorma-autonkuljettaja Harri Peltomaa Porista pisteillä 11. Huomattavasti pienikokoisempi Harri, 171cm ja 107kg, taisteli voitosta viimeiseen lajiin saakka. Harri on vuoden 2008 Suomen Vahvin Mies kilpailun kuudes ja hän on alle 105 kiloisten SM kolmonen vuodelta 2006.

Kolmanneksi sijoittui Janne Aimasmäki Joroisista. 191cm ja 150kg painava Janne on ammatiltaan kirvesmies ja autonkuljettaja. Hänellä on takanaan vain muutama kilpailu.

Kisassa neljänneksi sijoittui Ahtaaja ja suurkoneiden kuljettaja Mikko Annala, jolle tämä on vasta toinen kilpailu. Hän on AKT:n voimanoston SM 1. Voimailun pariin 10 vuoden tauon jälkeen palannut Tuuloksen Mika Marttila sijoittui kisassa viidenneksi. Isokokoinen 191 senttiä pitkä ja 135 kiloinen tukkirekan kuljettaja on spesialisti myös tukinheitossa.