Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucks Strongman Cup

Kilpailulajina ensimmäisenä vedettiin valjailla ja köydellä Volvo FH16 puuautoa 20m, puuauton kokonaispaino oli reilu 12 500kg. Maksimitukin nosto, 100kg suorille käsille kisailtiin vielä ennen taukoa. Iltapäivällä jatkettiin kilpailua maastavedolla, laitteessa oli painoa 300kg. Kilpailun ratkaisi renkaan pyöritys, jossa 350kg rengasta piti pyörittää kuusi kertaa.

Kilpailun voittajaksi selviytyi Turengin 192cm ja 132kg Antti Mourujärvi, joka on tänä vuonna esittänyt todella hienoja suorituksia kansallisissa kilpailuissa, ja tämän kilpailun voitto takasi hänelle kutsun myös kansainvälisiin kilpailuihin. Antti voitti rekanvedon ajalla 33.28s.

Toiseksi kilpailussa tullut Porin Topi Frifeld (hän kilpailee sekä alle 105kg sarjassa että yleisen sarjan kilpailuissa) ei antanut ”pienen kokonsa” 177cm ja 108kg haitata tahtia vaan hän vei tukinnostolajin tuloksella 11 helposti nimiinsä. Topi lähtee tänä vuonna edustamaan Suomea alle 105kg Maailman Vahvin Mies -kilpailuihin.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Paavo Paaso Espoosta, 180cm ja 110kg järkäle. Hän ei päässyt helpolla, vaan samoille pisteille sijoittui myös neljänneksi tullut Helsingin Ahti Täheväli. Paavo Paaso ja Ahti Täheväli tullaan varmasti myös näkemään tulevaisuudessa kansainvälisillä areenoilla.

Viides kilpailussa oli Rauman poika Jarno Kirselä, joka on tänä vuonna päässyt kilpailemaan vasta kolme kertaa jalan leikkauksen takia. Hyviä suorituksia esittänyt Jarno, on varmasti tulevina vuosina Suomen kärki kaartia. Jarnolla pituutta on 188cm ja painoa 126kg. Kuudenneksi kilpailussa tuli Turengin Matti Vessari, seitsemäs Mikko Annala Kokkolasta ja kahdeksanneksi Helsingistä Risto Rouru.

Kilpailu veti aurinkoisena päivänä suuren katsojamäärän jokaiseen lajiin ja yleisö jaksoi helteestä huolimatta kannustaa kaikkia kilpailijoita hyviin, toistaan parempiin suorituksiin. Toivottavasti kisailu jatkuu myös ensi vuonna Alahärmän areenalla Power Truck Showssa.

 

 

 

 

Lue seuraavaksi