Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucks pyrkii kasvattamaan markkinaosuuttaan maansiirtosegmentissä

Volvo Trucks on tehnyt viime vuosien aikana useita uusia tuotejulkistuksia osana historiansa aggressiivisinta tuotestrategiaa. Uusin tulokas tässä sarjassa on vaativiin olosuhteisiin suunniteltu Volvo FMX. Tällä uudella kuorma-autolla Volvo pyrkii kasvattamaan maailmanlaajuista markkinaosuuttaan maansiirtosegmentissä merkittävästi.

”Volvo Trucks on jo nykyään johtavassa asemassa kaukokuljetusalalla. Nyt tähtäämme johtoasemaan myös maansiirtosegmentissä”, sanoo Staffan Jufors, Volvo Trucksin pääjohtaja.

Kuljettajien inspiroima – uusi Volvo FMX

Uuden kuorma-auton suunnittelussa Volvon lähtökohtana on ollut erittäin menestyneen ja tunnustusta saaneen FM-maansiirtoauton kehittäminen. FM-alustan menestynyt voimansiirtoratkaisu on säilytetty ennallaan. Monet uuden Volvo FMX -kuorma-auton uudistuksista perustuvat kuljettajilta saatuun palautteeseen. Uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi käyttöalaan sopeutettu ulkonäkö integroituine ominaisuuksineen, ajovalot, kiinnityshinauspiste, uudet liukumattomat askelmat, uudet tikkaat ja tartuntakahva sekä uusi kuormantunnistin, joka lähettää kuormitustietoja optimoidulle I-Shift -vaihteistolle vaihteiden sujuvan vaihtamisen varmistamiseksi.

Yhteistyö Volvo Construction Equipmentin kanssa tiivistyy

Volvo Group on ainoa valmistaja, jolla kuorma-auto- ja maansiirtokonetoiminnot ovat saman katon alla. Millään muulla valmistajalla ei ole tällaista kokemusta. Tämän ansiosta Volvo Trucks on hyvässä asemassa panostaessaan lisää liiketoimintaansa myös maansiirtosegmentissä.

”Yhdessä Volvo Construction Equipmentin kanssa tarjontamme maansiirtosegmentissä on markkinoiden kattavin”, toteaa Staffan Jufors. ”Pystymme tarjoamaan kattavat ratkaisut sekä rakennustyömaalle että sen ulkopuolelle ja meillä on erinomainen kokemus asiakkaiden toiveiden täyttämisestä. Pyrimme hyödyntämään tätä etua kehittääksemme liiketoimintaa ja asiakkaille tarjottavaa tukea. Näkemyksemme mukaan potentiaali on merkittävä.”

Tietyillä markkina-alueilla asiakkaamme saavat jo Volvo Trucksin ja Volvo Construction Equipmentin tuki- ja huoltopalvelut samoilta korjaamoilta. Yritykset ovat tehneet läheistä yhteistyötä myös esimerkiksi Powertronic-vaihteiston ja tehokkaan D13-moottorin kehittämisessä.

”Nykyisen Volvo FM -kuorma-auton ansiosta asemamme maansiirtosegmentissä on erittäin vahva. Uuden nimenomaan tähän tarkoitukseen suunnitellun Volvo FMX -kuorma-auton ja rakennusalan toimijoille optimoitujen tukipalvelujemme avulla uskomme, että pystymme kasvattamaan osuuttamme tässä segmentissä merkittävästi”, kertoo Staffan Jufors.

Lue seuraavaksi