Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Fuel Advice -palvelulla polttoainesäästöjä

Fuel Advice – Polttoaineasiantuntija auttaa kuljetusyrityksiä pienentämään polttoainekustannuksia opastamalla polttoaineenkulutukseen liittyvässä suunnittelussa ja seurannassa. Näin hyöty säilyy pitkällä aikavälillä ja Volvon mukaan säästöt voivat olla jopa 5 prosenttia.

”Kuljettajien rooli on ratkaisevan tärkeä polttoaineenkulutuksen pienentämisessä. Taloudellisen ajon kuljettajakoulutus on osoittautunut tehokkaaksi, mutta ilman ammattitaitoista seurantaa tulokset jäävät usein lyhytvaikutteisiksi”, kertoo Volvo Finland AB:n palvelutuotteista vastaava Vesa Soppi.

Volvo tuo nyt markkinoille Fuel Advice -palvelun, johon kuuluu nimetty Volvo polttoaineasiantuntija, joka auttaa polttoainekustannusten pienentämisessä ja saavutettujen vaikutusten säilyttämisessä.  Polttoaineasiantuntijan lisäksi palvelu pitää sisällään myös polttoaineseurannan työkalut ja Polttoaineseurannan tuen.

”Palvelun tarkoitus on parantaa kaikkien polttoaineensäästömenetelmien laatua. Kun asiakas saa palautetta, menetelmistä tulee osa päivittäistä toimintatapaa. Fuel Advice -palvelun ansiosta pienetkin kuljetusyritykset voivat hyödyntää henkilökohtaista seurantaa ja omaa polttoaineasiantuntijaa”, muistuttaa Soppi.

Fuel Advice -palvelu on saatavana uuteen Volvo FH-sarjaan. Aiempiin, Dynafleetilla varustettuihin malleihin se tulee saataville ensi vuoden alusta.

Lue seuraavaksi