Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FL – nyt 4×4-vaihtoehtona

Volvo FL 4x4 -vaihtoehtona

Volvo FL on saatavilla nyt myös nelivetoisena versiona, joka soveltuu liukkaille, jyrkille ja epätasaisille teille. Nelivetoinen vaihtoehto sopii hyvin erikois- tai monikäyttöajoneuvoksi kaupunkiliikenteeseen ja haastaviin ajo-olosuhteisiin sekä huoltoajoneuvoksi soramontuille ja rakennustyömaille.

”Moni asiakkaistamme työskentelee alueilla, joissa sää- ja tieolosuhteet voivat vaihdella nopeasti. Nelivetoinen versio Volvo FL:stä on erittäin monipuolinen”, sanoo Pernilla Sustovic, Volvo Trucksin jakelusegmentin johtaja.             

Volvo FL 4×4 kulkee sujuvasti myös kaivoksissa tai rakennustyömailla. Kokonaispaino voi olla jopa 16 tonnia, joten autossa on hyvä kantavuus. Uuden Volvo FL 4×4:n ero yhdellä vetävällä akselilla varustettuun vaihtoehtoon näkyy eritoten korotetussa alustassa, joka lisää maavaraa yli 6 cm edessä ja 10 cm takana. Korkeampi alusta parantaa lähestymiskulmaa 25 asteeseen, mikä helpottaa kuorma-auton nousemista ojista tai syvistä urista.

Volvo FL 4×4 -versiossa on jatkuvatoiminen neliveto. Jakovaihteisto on kaksiportainen, eli siinä on erillinen alennusvaihde vaativia olosuhteita varten. Alennusvaihde on helposti kytkettävissä kojelaudan katkaisijasta tarvittaessa. Moottorivaihtoehtoina on kahdeksanlitraisen perusmoottorin 250- ja 280-hevosvoimaiset vaihtoehdot. Vaihteistoksi on valittavissa kuusiportainen manuaali- tai automaattivaihteisto.

Lue seuraavaksi