Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FL ja Volvo FMX – nyt myös miehistöohjaamolla

Miehistöohjaamo

Uusi Volvo FL ja Volvo FMX ovat nyt saatavilla myös miehistöohjaamolla pelastus-, palo- ja tiepalvelutehtäviin. Miehistöohjaamot tarjoavat saman turvallisuustason muiden Volvo-ohjaamotyyppien kanssa.

”Olemme ylpeitä voidessamme tarjota tämäntyyppisiin tehtäviin kahta modernia ja turvallista kuorma-autoa. Ketterän Volvo FL:n ja järeän FMX:n myötä meillä on laaja valikoima miehistöohjaamolla varustettuja autoja”, sanoo Volvo Trucksin jakelu- ja jätesegmentin johtaja Pernilla Sustovic.

Uusi Volvo FL -miehistöohjaamoon mahtuu jopa seitsemän henkilöä ja sen 90 asteen kulmaan avautuvat ovet tekevät ohjaamoon sisäänastumisen ja poistumisen helpoksi.

”Uudella Volvo FL -miehistöohjaamolla voimme tarjota asiakkaille entistä laajemman valikoiman räätälöityjä ratkaisuja suoraan tehtaalta.  Esimerkiksi meillä on kaksi moottorivaihtoehtoa – tässä tapauksessa viiden ja kahdeksan litran moottorit, kaksi vaihtoehtoista vannekokoa ja monia eri alustakorkeuksia”, sanoo Volvo FL:n ja Volvo FE:n tuotepäällikkö Tobias Bergman.

Volvo FMX -miehistöohjaamo on rakennettu raskaimpiin ja vaativimpiin tehtäviin ollen jykevä ja vahva kuorma-auto, jolla pääsee lähes mihin vaan. Volvo FMX -miehistöohjaamo on saatavilla 4×2 tai jokapyörävetoisella 4×4 akselistoratkaisulla. Ilmajousitettuun ohjaamoon mahtuu kuusi henkilöä ja siinä on 90 asteen kulmaan avautuvat ovet. Ohjaamon sisustus on helppohoitoinen vinyyliverhoilu.

”Olemme keskittäneet huomiomme muotoiluun, jossa on pieniä, mutta kuitenkin erittäin tärkeitä yksityiskohtia. Esimerkiksi Volvo FMX -miehistöohjaamossa takimmaiset askelmat avautuvat kulmaan, joka mahdollistaa nopean ja turvallisen ohjaamosta poistumisen. Oven sisäpuolella sijaitseva ohjaamon nousukahva on keltainen, jotta se olisi helppo nähdä kaikenlaisissa olosuhteissa, ja ohjaamon sisätilan valaistusta on kehitetty entistä paremmaksi”, sanoo Volvo FM:n ja Volvo FMX:n tuotepäällikkö Peter Hardin.

Lue seuraavaksi