Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FH uudella etuosalla – Suomen ensiesittely Power Truck Showssa

Volvo FH uudella järeällä etuosalla on ensiesittelyssä Suomessa Volvo Trucksin osastolla U131-132 Power Truck Showssa Härmässä 7.-8.8.2015. Uudella etuosalla varustettu Volvo FH soveltuu erinomaisesti vaativiin ajotehtäviin, kuten maansiirto- ja puutavarakuljetuksiin. Osastolla nähdään muun muassa myös Volvo FH16 750hv 8×4 tasakuorma-autona sekä puutavara-autokokoonpanossa.
– Power Truck Showssa ensiesittelyssä oleva Volvo FH 540hv 10×4 tasakuorma-auto on ensimmäinen Suomeen valmistunut viisiakselinen kuorma-auto yleiseen tieliikennekäyttöön. Se on muun muassa varustettu järeällä HD-maansiirtopuskurilla, 20 tonnin etuakseleilla, kuormanilmaisimella sekä ohjattavuutta helpottavalla Volvo Dynamic Steering (VDS) -ohjausjärjestelmällä. Pystymme nyt tarjoamaan asiakkaille viisiakselisia autoja tehtaalta erittäin laajalla akselivälivalikoimalla, suurilla teknisillä kokonais- ja akselipainolla, vetotavoilla 10×4 ja 10×6, kertoo Kimmo Ahonen, Volvo Trucksin myyntijohtaja Suomessa.

Uusi entistäkin paremmin suojattu etuosa on tekniseltä rakenteeltaan samankaltainen kuin Volvo FMX:ssä, joka on suunniteltu vaativiin maansiirtotehtäviin. Kulmat ja pohjapanssari on valmistettu 3 mm paksuisesta teräksestä. Kiinteä askelma pohjapanssarin yläpuolella on integroitu etupuskurin rakenteeseen. Korkeammalle sijoitettu puskuri antaa paremman lähestymiskulman – parhaimmillaan jopa 20 astetta kuorma-auton ollessa varustettu korkealla Volvo FH maansiirtoalustalla. Puskuria on suurennettu ja se ulottuu 132 mm edemmäs, jotta se voi vastaanottaa mahdolliset ensimmäiset iskut vaativissa ajo-olosuhteissa sekä suojata muun muassa ajovaloja. Sertifioitu 36 tonnia kestävä vetosilmukka raudasta on nyt saatavilla tehdasasenteisena lisävarusteena. Uusi etuosa on saatavilla Volvo FH ja Volvo FH16 -kuorma-auto-malleihin.

– Tämä versio uudella etuosalla tekee Volvo FH:sta entistä monipuolisemman ja se soveltuukin erinomaisesti vaativiin käyttöympäristöihin, kuten työmaille tai metsään, Ahonen lisää.

Volvo Trucksin monipuolinen osastotarjonta

Volvo Trucksin osastolla U131-132 esittelyssä myös:

  • Volvo FH16 750 hv 8×4 tasakuorma-auto, Volvo Ocean Race Gothenburg Edition. Globetrotter-ohjaamo, VDS-ohjausjärjestelmä, I-Shift -polttoainetaloudellisuusohjelma I-See -toiminnolla
  • Volvo FH16 750 hv 8×4 Pusher-Tridem puutavara-auto, Globetrotter-ohjaamo, VDS-ohjausjärjestelmä, I-Shift -polttoainetaloudellisuusohjelma
  • Volvo FH 540 hv 6×2 vetoauto, Volvo Ocean Race New York Edition, Globetrotter XL -ohjaamo, VDS-ohjausjärjestelmä, polttoainetaloudelliseksi optimoitu kokoonpano I-Shift DC -kaksoiskytkivaihteistolla
  • Volvo FH 460 hv6x2 -vetoauto, Globetrotter-ohjaamo, vetoakselin painonrajoitin 20 tonnia ”Norjan teli”, I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteisto, on esillä näyttelyalueen Palace Hallissa.

Osastolla sijaitsevassa Volvo Trucksin esittelytrailerissa on esillä Volvo D13 Euro6 -moottori ja taloudellisen ajon -simulaattori. Osastolta löytyy myös Volvo brändituotteiden myyntipiste ja rengashuoltopalvelun esittely.

Lue seuraavaksi