Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FH- ja FH16-erikoismallit

Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018

Volvo FH- ja Volvo FH16 -kuorma-autoista on nyt saatavana uudet ainutlaatuiset versiot, joiden ilme perustuu tulevana syksynä käynnistyvään Volvo Ocean Race -purjehduskilpailuun. Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 -mallissa erittäin korkea varustelu- ja mukavuustaso yhdistyvät ainutlaatuiseen muotoiluun. Saataville tulee vain hyvin rajoitettu erä. Valikoimassa on myös useita erilaisia lisävarustepaketteja asiakkaille, jotka haluavat tehostaa turvallisuutta ja suorituskykyä entisestään.

Seikkailuhenki, kilpailuhalu ja edistyksellisyys

”Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 -mallin ja purjehduskilpailun perustana on samanlainen arvomaailma. Olemme kehittäneet kuorma-auton, jolla on täysin

Pintamateriaaliasiantuntija Helene Fredäng, Volvo Trucks

ainutlaatuinen ilme. Se on tarkoitettu kuljettajille, jotka ovat ylpeitä ammatistaan ja kuorma-autoistaan ja jotka haluavat vain kaikkein parasta”, kertoo pintamateriaaliasiantuntija Helene Fredäng Volvo Trucksilta.

Volvon suunnittelijat ovat ottaneet Volvo Ocean Race -kilpailureitin kuorma-auton suunnitteluratkaisujen lähtökohdaksi. Siitä kertovat esimerkiksi merikartat ja meriaiheiset kuviot. Lähtö- ja maalisatamat Alicante ja Haag ovat toimineet kuorma-auton värisuunnittelun innoittajina niin sisustuksen kuin ulkopintojenkin osalta.

Vaikuttava ulkomuoto

Kuorma-auton ilmeikkäissä ulkopinnoissa yhteys Volvo Ocean Race -kisaan näkyy eritoten siinä, kuinka punainen siksakkikuvio ja mustat sekä krominväriset yksityiskohdat muodostavat näyttävän kontrastin. Volvo Ocean Race -nimi erottuu selkeästi Globetrotter-kyltissä ja ohjaamon kyljissä. Volvo malliston muita ohjaamovärejä täydentää nyt kaksi ainutlaatuista metallinkiiltävää väriä: Shimmering Gold -hiekanruskea ja Cool Breeze Metallic -jäänsininen.

Volvo Ocean Race -kisan karttakuvio toistuu sisustuksen yksityiskohdissa.

Lämpöä huokuvat sisätilat

Yhtenäinen väritys ja muotoilu toteutuvat myös kodikkaassa kuljettajan ympäristössä, jossa yhdistyvät premium-tason mukavuus, huippulaadukkaat materiaalit ja tarkkaan harkitut yksityiskohdat. Niin askelma, tartuntakahvat, ovien paneelit, matot, ohjauspyörä, säilytyslokerot kuin tekstiilitkin on suunniteltu meri- ja purjehdushenkisiksi. Esimerkiksi ilmastoitu kuljettajan istuin on verhoiltu hiekanruskealla luonnonnahalla. Koristevärinä on käytetty sinistä, ja istuimessa on myös hillitty punainen siksakkiommel. Istuimen selkänojassa on kartta, jossa näkyy tämän vuoden Volvo Ocean Race -kilpailun lähtö- ja maalisatamat. Samaa tyylikästä karttakuviota on käytetty laadukkaissa verhoissa, ja verhon naruissa on samainen siksakkiommel.

Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 -malli on saatavana kahdella lisävarustepaketilla. Valitsemalla Suorituskykypaketin Volvo FH -asiakkaat saavat tehokkaamman 13-litraisen, 500 hv:n tai 540 hv:n moottorin, Volvo I-Shift DC -kaksoiskytkimen sekä hidastimen. Turvallisuuspaketti, joka on saatavana sekä Volvo FH- että Volvo FH16 -kuorma-autoihin, sisältää esimerkiksi varashälyttimen, lukittavan lokeron, kaistanvaihtovahdin, kuljettajan vireystilan valvonnan ja tutkaohjatun ACC-vakionopeudensäätimen.

”Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 on kauttaaltaan premium-tason ajoneuvo – eikä vähiten turvallisuuden puolesta. Kattavalla turvallisuuspaketillamme sekä turvallisuudesta että liikenneturvallisuudesta saadaan paras mahdollinen niin kuljettajille, kuormalle kuin muillekin tienkäyttäjille”, kertoo Volvo Trucksin liikenne- ja tuoteturvallisuuspäällikkö Carl Johan Almqvist.

Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 -mallia valmistetaan rajoitettu erä rajoitetun ajan. Myynti alkaa maaliskuun puolivälissä (viikolla 11).

Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 on saatavana seuraavina malleina:

– Volvo FH – Globetrotter- tai Globetrotter XL -ohjaamo, useita moottoritehovaihtoehtoja

– Volvo FH16 – Globetrotter- tai Globetrotter XL -ohjaamo, useita moottoritehovaihtoehtoja

Lisävarusteet

– Turvallisuuspaketti: Kuljettajan turvatyyny, kaistanvaihtovahti, kuljettajan vireystilan valvonta, automaattisella jarrutuksella varustettu ACC-vakionopeudensäädin, varashälytin, lukittava lokero, laminoidut sivuikkunat, kauko-ohjattava pääkatkaisin ja punaiset turvavyöt.

– Suorituskykypaketti (vain Volvo FH): 500 hv:n tai 540 hv:n Volvo D13 -moottori, Volvo I-Shift DC -kaksoiskytkin ja hidastin.

Verkossa Volvo Finland Ab

Lisätietoja Volvo Ocean Race 2017–2018 -purjehduskilpailusta: www.volvooceanrace.com

Lue seuraavaksi