Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FE saa tehokkaamman moottorin

Volvo FE on nyt saatavana 350 hv:n / 1 400 Nm:n moottorilla ja uudella etuakselilla jopa yhdeksän tonnin akselipainolla. Uudistus tekee Volvo FE:stä yhden Volvo Trucksin monipuolisimmista malleista ja vahvan vaihtoehdon vaativampiin jakelukuljetuksiin, jätekuljetuksiin ja kevyeen maansiirtoon. Volvo FE 350 on suunniteltu 44 tonnin kokonaisyhdistelmämassoille.

”Volvo FE on joustava ja ketterä kuorma-auto, joka toimii yhtä tehokkaasti niin alueliikenteessä kuin kaupunkien ruuhkaisilla kaduillakin. Nyt laajennamme sen käyttöaluetta entisestään tarjoamalla lisätehoja ja suuremman hyötykuorman, mikä on mieleen lukuisille asiakkaille, kertoo Anders Edenholm”, Volvo Trucksin jakelusegmentin johtaja.

Volvo FE 350 on suunniteltu 44 tonnin kokonaisyhdistelmämassoille ja sitä voi käyttää sekä peruskuorma-autona että perävaunun vetoautona. Kippiauto, nosturiauto ja jäteauto ovat vain muutama esimerkki kolmiakselisista käyttötehtävistä, joissa lisäteho voi auttaa parantamaan tuottavuutta. D8K 350 Euro 6 -moottori on saatavana kaikkiin ohjaamoihin, myös matalalattiaohjaamoon. Moottori voidaan yhdistää Volvon I-Shift -vaihteistoon tai täysautomaattiseen vaihteistoon.

Volvo FE 350 tulee saataville kaikilla Euro 6 -markkina-alueilla. Myynti aloitetaan kesäkuun lopussa, ja tuotanto alkaa syyskuussa. Lisäuutisia FE-mallistosta julkaistaan vaiheittain syksyn 2017 aikana.

Dieselillä toimivan Volvo FE 350:n esittelyn yhteydessä Volvo Trucks laajentaa myös kaasumoottoria suosivien asiakkaiden valinnanmahdollisuuksia. CNG-käyttöinen Volvo FE 320 on nyt saatavilla päiväohjaamolla, lepo-ohjaamolla, makuuohjaamolla tai matalalattiaohjaamolla.

Volvo FE 350

Moottori: Volvon 8 litran D8K Euro 6 –dieselmoottori, 350 hv ja 1 400 Nm

Vaihteisto: Volvon automatisoitu I-Shift tai täysautomaattinen vaihteisto

Voimanotto: 600 Nm

Ohjaamovaihtoehdot: päiväohjaamo, lepo-ohjaamo, makuuohjaamo, matalalattiaohjaamo

Kokonaisyhdistelmämassa: 44 tonnia

Akselistokokoonpanot: 4×2, 6×2, 6×4. Saatavana myös 4×2-vetoautona

Etuakselit: 7,1–9 tonnin akselipainolla

Taka-akselit: 13–23 tonnin akselipainolla

Verkossa

www.volvotrucks.fi

Lue seuraavaksi