Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FE LEC – jätekuljetuksiin räätälöity

Volvo on tuonut markkinoille FE-matalalattiamallin, joka tehokas ja ergonominen vaihtoehto kaupunkiympäristöön. Matala ja tasaisella lattialla varustettu ohjaamo tarjoaa erinomainen näkyvyyden sekä tilaa jopa neljälle henkilölle.

”Kysyntä tehokkaille jätehuoltokuljetuksille ja älykkäille jakelukuljetusratkaisuille kasvaa jatkuvasti. Uudella Volvo FE LEC -matalalattiamallilla vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin entistä paremmin“, sanoo Volvo Trucksin jakelu- ja jätesegmentin johtaja Pernilla Sustovic.

Volvo FE LEC -matalalattiamalli perustuu viimeisimmän sukupolven keskiraskaaseen Volvo FE -kuorma-autoon. FE:n ja FE LEC:in alustat, voimansiirtojärjestelmät, muotoilu ja hallintalaitteet ovat hyvin samanlaiset. Volvo FE LEC -matalalattiamallin erottaa Volvo FE:stä nimenomaan alaslaskettu ohjaamo.

Ajoneuvon ominaisuudet on räätälöity nopeita pysähdyksiä silmälläpitäen: Esimerkiksi niiaustoiminto aktivoituu, kun seisontajarru kytketään päälle, jotta autosta poistuminen olisi nopeaa. Niiaustoiminto voidaan myös kytkeä päälle ja pois päältä käyttämällä kojelaudalla sijaitsevaa painiketta.

Uusi Volvo FE LEC on saanut täyden ajoneuvotyyppihyväksynnän koko Euroopassa ja sen voimanlähteenä on Euro VI -normin mukainen Volvo D8K -moottori 250, 280 tai 320 hevosvoiman vaihtoehtona. Vaihteistoksi on valittavissa joko Volvo I-Shift- tai Allison-automaattivaihteisto.

Lue seuraavaksi