Uutiset

Kuljetuskalusto

Viking Line lahjoitti ympäristötyöhön

Vasemmalta Susanna Airola, Ympäristökoordinaattori, Viking Line, Tapani Ikonen, kapteeni, M/S Gabriella ja Aija Kaski, Pääsihteeri, Pidä Saaristo Siistinä ry.

Viking Line on kerännyt viime keväästä lähtien uusilla muovikasseillaan hyväntekeväisyyteen yhteensä 50 000 euroa. Summa lahjoitetaan saariston suojelutyöhön Suomessa ja Ruotsissa. Viking Linen laivojen tax-free-myymälöissä asioivat asiakkaat ovat jo yli puolen vuoden ajan osallistuneet tärkeään Itämeren alueen ympäristötyöhön.

Viime toukokuussa Punaisilla laivoilla tuli myyntiin uudenlaisia muovikasseja, joiden toiselle puolelle on painettu ympäristötietoa. Uusien kassien hinta on muutaman sentin aiempaa korkeampi, mikä on mahdollistanut rahan keräämisen kahdelle Pohjanlahden kummallakin puolella toimivalle ympäristöjärjestölle. Suomalainen Pidä Saaristo Siistinä ry ja ruotsalainen Håll Sverige Rent -säätiö saavat kumpikin lahjoituksena Viking Linelta 25 000 euroa.

Pidä Saaristo Siistinä ry on jo yli neljän vuosikymmenen ajan työskennellyt Suomen rannikko- ja järvialueilla puhtaamman saariston puolesta. Järjestön pääsihteeri Aija Kaski vastaanotti Viking Linen lahjoituksen 27.1.2015. Hän kertoo, että yhteistyökumppaneiden tuki on tärkeä edellytys toiminnan jatkuvuudelle.

”Teemme paljon konkreettista suojelutyötä, meillä on muun muassa neljä huoltoalusta, jotka liikennöivät koko sulavesikauden ajan ja vastaavat saariston jätteiden keräämisestä. Lisäksi meillä on tutkimus- ja tiedotustoimintaa, esimerkiksi viime vuonna aloitimme Siisti Biitsi -kampanjan, jonka tarkoituksena on innostaa ihmisiä keräämään roskia rannoilta. Toivomme, että yhteistyömme Viking Linen kanssa tavoittaa taas uusia ihmisiä, joille voimme viestiä saaristoalueiden puhtaanapidon tärkeydestä”, Aija Kaski kertoo.

Håll Sverige Rent -säätiö (Pidä Ruotsi Siistinä) on yli viidenkymmenen vuoden ajan tiedottanut maalla ja merellä tapahtuvasta roskaamisesta ja ympäristöasioista. ”Meille on suuri kunnia, että Viking Line on tunnustanut panostuksemme pitkäjännitteiseen ennaltaehkäisevään ympäristötyöhön. Lahjoitus auttaa meitä kehittämään edelleen kampanjoita ja työkalujamme, jotka ilahduttavat myös Viking Linen monia miljoonia matkustajia”, kertoo yrityssuhteista vastaava Leena Similä. ”Toivomme että vielä useampi sitoutuisi Pidä Ruotsi Siistinä -kampanjaan ja osallistuisi kanssamme rantojen ja rannikoiden puhtaana pitämiseen. Viime vuonna mukana oli 756 000 henkilöä.

Itämeren hyvinvointi on tärkeää myös alueen matkailulle

Itämeren alueen ympäristöasiat ovat läheisiä myös alueella liikennöivälle Viking Linelle, joka on jo vuosien ajan harjoittanut matkustaja-alusliikennettä ympäristön huomioon ottavalla tavalla. Pitkäjännitteisellä ja aktiivisella toiminnallaan varustamo on kehittänyt ympäristötyötä, joka ulottuu laajemmalle kuin mitä määräykset edellyttävät. Viking Linen laivoilla on tehty paljon konkreettisia toimenpiteitä, joilla on vähennetty ympäristökuormitusta. Tällaisia ovat muun muassa laivojen pohjien puhdistaminen, sähkön ja polttoaineen kulutuksen optimoiminen, jätteiden huolto ja jäteveden käsittely. Kaikki Viking Linen alukset käyttävät lisäksi vähärikkistä polttoainetta.

”Olemme hyvin iloisia tästä yhteistyöstä, joka ulottuu Pohjanlahden molemmin puolin. Liikennöimme herkässä saaristossa ja on hienoa, että voimme auttaa sen suojelemisessa. Muovipussikampanja jatkuu vielä vuonna 2015”, kertoo tiedotuspäällikkö Johanna Boijer-Svahnström Viking Linelta.

Lue seuraavaksi