Uutiset

Kuljetuskalusto

Värisävyt, tehot ja heijastuskuviot ratkaisevat – Örumin asiantuntemuksella työvalaistus kuntoon

Örum Oy on miltei satavuotias yritys, jonka vankka asiantuntemus ajoneuvojen varaosien, lisävarusteiden sekä korjaamopalveluiden puolella edustaa alan edistyksellisintä kärkeä. Örumin toimintatavat ovat erittäin vastuulliset ja ne täyttävät vaativimpienkin yritysten kriteerit yhteistyölle kaikissa olosuhteissa. Tästä syystä onkin hyvin loogista, että Örum on edustanut saksalaisia Hella-tuotteita maassamme jo 1960-luvulta lähtien. Hellan asiantuntemus valotekniikassa edustaa maailman huippua ja työvalopuolelle on tarjolla tehokkuutta ja turvallisuutta lisääviä tuotteita niin kuljetusalan, metsätalouden kuin kaivosalan tarpeisiin.

Valotekniikka on kehittynyt viime vuosien aikana huikeaa vauhtia ja Örum kulkee alan edelläkävijänä esittelemällä edustamiensa valmistajien uutuustuotteita nopealla tahdilla. Uusilla tuotteilla valotehokkuutta saadaan lisättyä huomattavasti kohtuullisilla kustannuksilla ja merkittävää on myös huomattava turvallisuuden kasvu. Työskentelyalueet saadaan valaistua tarkoin ja projektoriteknologialla voidaan varoalueet saada näkyviin lattialle tai maahan esimerkiksi tehdasalueilla tai vaikkapa jäteauton pysähtymisten aikana. Älyteknologia kehittää valoalaa vielä entisestään ja Örumin asiantuntemuksen avulla voi olla varma saavansa parhaat tuotteet tarkkaan räätälöitynä omat työtehtävät huomioiden.

ZeroGlare-teknologia valtaa alaa

Hella on vahvasti mukana tulevaisuuden teknologisessa kehityksessä ja palkittu Genius Cab -ohjaamo toimii esimerkkinä edistyksellisestä ajatusmaailmasta. Alan parhaiden osaajien kanssa rakennetussa ohjaamossa turvallisuus, käyttömukavuus, ylläpito ja tyylikkyys yhdistyvät uudella tavalla.

Hellan edistyksellinen ZeroGlare-teknologia leikkaa valosaasteen ja tuo valoa vain sinne missä sitä tarvitaan. otettiin alun perin käyttöön kaivosteollisuudessa, jossa sillä estettiin kohdakkain tulevien ajoneuvojen aiheuttamat häikäisytilanteet valotehosta tinkimättä. ”ZeroGlare-teknologia otettiin nopeasti käyttöön myös muilla aloilla, sillä ZeroGlare-valojen oikeaoppisesti suunnattu valokuvio on erittäin tehokas ja turvallisuutta lisäävä. ZeroGlaren merkittävä ominaisuus on sen häikäisyn esto, ja koneen ympärillä olevat työntekijät välttyvät häiritsevältä valolta vaikka suoraan työvaloon katsottaessa. Tämä estää myös silmien väsymistä ja näin turvallisuus sekä tehokkuus säilyvät pitkissäkin työvuoroissa”, kertoo Örumin HYA-myyntipäällikkö Tapani Arokoski.

”ZeroGlare-teknologian hyvä maine on levinnyt nopeasti ammattilaisten piirissä ja valojen käyttö on niiden monipuolisuuden ansiosta laajentunut tie- ja kaivospuolelta monille aloille. Tehokkuuden ja häikäisemättömyyden yhdistelmä on todella onnistunut ja soveltuu lähes kaikkiin tehtäviin. Hauska esimerkki tekniikan toimivuudesta tuli ilmi maatilan sorkanhoitajalta, joka kertoi eläinten aikaisemmin usein pelästyneen kirkkaita työvaloja ja näin aiheuttaneen vaaratilanteita sekä töiden viivästymistä. ZeroGlare-valoihin siirryttyä eläinten rauhattomuus on vähentynyt huomattavasti ja hoidot saadaan suoritettua entistä vaivattomammin”, Arokoski lisää.

Älykäs valaistuminen lisää tehoa ja turvallisuutta

Älykäs valaistuminen -konseptissa teknologia tunnistaa tehtävän ja valaistus ohjataan juuri oikeaan työkohteeseen. ”Esimerkiksi kaivukoneella työskenneltäessä teknologia ohjaa valon kauhaan ja sen välittömän ympäristöön, minkä ansiosta esimerkiksi puomista tulevalta häikäisyltä vältytään. Hellan valikoimasta löytyy tähän konseptiin loistavat ratkaisut ja esimerkiksi pilariin upotettavat MWL ZeroGlare -valot tai lähes rajattomasti muokattava Shapeline-tuotesarja takaavat yksilöllisien ja tehokkaiden valoratkaisujen toteuttamisen”, lisää Arokoski.

Valaistuksen ohjaus olennaista

Hella Ultra Beam 2 tarjoaa 4000 lumenin valovirran, mutta on siitä huolimatta hyvin energiatehokas

Arokoski korostaa myös valaistuksen onnistumisen olevan monen kokonaisuuden summa. ”Pelkän tehon lisäksi kannattaa huomioida valon sävy, asemointi sekä heijastuskuvioiden merkitys. Hella on alan edelläkävijä ja esimerkiksi Ultra Beam 2 -työvalo täyttää kaikki kovan työkäytön vaatimukset valotehon, värilämpötilan sekä toimintavarmuuden osalta.”

”Hella-valot on myös suunniteltu helposti asennettaviksi ja vikavirtasuojaus estää pahempien haverien syntymisen. Valot ovat erittäin hyvin suojattuja, mutta kaikesta huolimatta kannattaa muistaa nyrkkisääntö, jonka mukaan johdotus tulee vetää valosta alaspäin. Näin sadevesi virtaa aina poispäin valosta, mikä lisää valon elinikää entisestään”, päättää Arokoski.

Lue myös: Hyvillä työvaloilla turvaa ja tehokkuutta työhön

Lue seuraavaksi