Uutiset

Kuljetuskalusto

Varikkokäynnillä lisää sukunäköä

Markkinaosuuksista eri segmenteissä käydään tälläkin hetkellä kiivasta taistelua. Volvo pyrkii lujittamaan asemaansa uudistuneen FM-malliston avulla erityisesti aluekuljetuksissa. Näkyvimmät eroavaisuudet edeltäjään löytyvät lähinnä keulasta, sillä maisteriin on tuotu sukunäköä FH-mallistosta tutuilla komponenteilla.

Volvon FH-mallisto sai pari vuotta sitten keulalleen uudet ajovalot sekä uutta ilmettä saaneen maskin, jotka tuodaan nyt myös keveämpään mallistoon sen matalamman rakenteen ehdoilla muokattuina.

Aikaisempaa tehokkaammat ja paremmin muun muassa irtokiviä kestävät ajovalot on jaettu kahteen erilliseen yksikköön. Lisäkaukovalot sekä sumuvalot sijaitsevat nyt ajovalojen alapuolella omassa yksikössä, johon voidaan tarvittaessa liittää myös risteysajossa käytännölliset kaarrevalot. Toimivuuden parantamiseksi ja kestoiän kasvattamiseksi vilkussa käytetään hyväksi havaittua LED-tekniikkaa.

Tuulilasin puhdistamisessa hyödynnettävissä askelmissa on aikaisempaa paremmat liukuesto-ominaisuudet turvallisuuden lisäämiseksi. Adaptiivisen vakionopeudensäätimen, ACC:n tunnistimen asennustapaa on muutettu maskin uudistuksen yhteydessä paremman toimivuuden aikaansaamiseksi. Moottorin ilmanotto on sijoitettu uudella tavalla siten, että näkyvyys peruutettaessa on aikaisempaa parempi.

Sisällä ohjaamossa on tehty pieniä, mutta merkityksellisiä uudistuksia. Lisävarusteena hankittavassa, säilytystilaa sisältävässä pöydässä on paikat myös kupeille ja kynille. Ohjaamon tavaroiden järjestämistä helpottaa myös kaksiosainen säilytyslaatikko, johon mahtuu niin kypärät, termospullot kuin hanskatkin. Paperitöissä taasen auttaa vettähylkivästä kankaasta valmistettu paperinpidin, joka voidaan asentaa kuljettajan istuimen taakse vaateripustimeen.

Uudistuneen FM-malliston sydämenä on hiljattain uusittu I-Shift -vaihteisto yhdessä vastikään lanseeratun, hyötysuhteeltaan entistä paremman Euro 5-moottorivalikoiman kanssa. FM-malliston väkevin kone on 500-hevosvoimainen, 2500 Nm:ä vääntävä SCR-teknologiaa hyödyntävä moottori. Sekä D13- että D11-moottorit ovat saatavilla myös EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) -versioina.

”Uudistuneella Volvo FM-mallistolla pyrimme edelleen vahvistamaan mallin aluekuljetuksia palvelevia ominaisuuksia sekä sen asemaa luokkansa parhaana aluekuljetuksiin tarkoitettuna kuorma-autona. Volvo FM sisältää jo entuudestaan niin paljon mukavuutta, turvallisuutta ja polttoainetaloudellisuutta edistäviä ominaisuuksia, että kyse oli enemmänkin asiakkaiden palautteeseen perustuvien hienosäätöjen tekemisestä”, toteaa Volvo Trucksin Euroopan-yksikön johtaja Claes Nilsson malliuudistuksesta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi