Uutiset

Kuljetuskalusto

Vantaalle raskaan liikenteen kaasutankkausasema kesällä

Vantaan Tulkintielle aukeaa kaasutankkausasema palvelemaan henkilö- ja hyötyajoneuvojen ja raskaan liikenteen tarpeita kesän 2017 aikana. Tankkausaseman käyttöönottopäivämäärä tarkentuu rakennustöiden edetessä.

Arkistokuva (Gasum)

Kesän 2017 aikana tulee useita uusia tankkausasemia palvelemaan kasvanutta liikennekaasun kysyntää muun muassa Poriin, Hämeenlinnaan, Vantaan Petikkoon ja Jyväskylään. Uudet tankkausasemat keskittyvät pääosin kaupunkialueille ja liikenteen solmukohtiin.

Uusi Tulkintien asema palvelee henkilöautoja ja raskasta liikennettä

Vantaan Tulkintien kaasutankkausasemalta saa tankattua paineistettua maa- ja biokaasua (CNG) polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin. Asema palvelee myös raskaan liikenteen ajoneuvoja tarjoamalla polttoaineeksi nesteytettyä maa- ja biokaasua (LNG/LBG). Kesällä 2017 aukeaa myös Jyväskylän tankkausasema, joka palvelee Vantaan Tulkintien aseman tavoin sekä henkilöautoja että raskasta liikennettä.

Ensimmäisiin raskaan liikenteen tankkausasemiin Gasum saa Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -tukea, jonka avulla selvitetään LNG/LCNG -tankkausasemaverkoston mahdollisuuksia ja toteutetaan neljä pilottiasemaa. Gasum on avannut viime vuoden aikana pilottiasemat Helsingin Vuosaareen ja Turun sataman läheisyyteen.

Uudet kaasutankkausasemat 2017

Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtiö rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Kesän 2017 aikana aukeavat tankkausasemat:

Hämeenlinna: Paroistentie 2

Vantaa Petikko: Klinkkerikaari 1

Pori: Maamiehenkatu 2

Jyväskylä: Metsälehmuksentie 9 (LNG-tankkaus)

Vantaa: Tulkintie (LNG-tankkaus)

Suunnitteilla myös useita muita kohteita muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Jyväskylään, Ouluun ja Lahteen. Suomessa on tällä hetkellä 28 kaasutankkausasemaa.

www.gasum.fi

Lue seuraavaksi