Uutiset

Kuljetuskalusto

VAK Oy – uusi perävaunu sekakuljetuksiin

”Uuden, tyhjänä 10.500 kiloa painavan perävaunun suunnittelun lähtökohtana ovat olleet keveys, hyvä lastattavuus sekä sidonnan helppous ja pitävyys”, aloittaa myyntipäällikkö Jarmo Laine. Ensimmäinen perävaunu oli ennen joulua valmistumassa Vahdon tehtaalla.

”On olemassa kuljetuksia, joissa lauta- ja levynippujen leveys kuormassa on 2,5 metriä. Uuteen kapeaan, umpirakenteiseen perävaunuun nipun ehkä saa jollain tavalla sisään, mutta sitominen on sitten jo mahdotonta. Sidontapisteet kun jää kuorman alle. Näiden lautanippujen sidontaa varten meillä kulkee perävaunun ulkosyrjässä profiili, johon niput on helppo sitoa. Samaan ulkopuoliseen profiiliin lukitaan myös kyljen liukuva pressu. Katossa olevat liinapidikkeet sekä siirrettävä keskipalkki myös helpottavat lastausta”, jatkaa Laine.

”Kapeampia rauta- ja paperirullia varten teräslevylattiassa on vahvat sidontalenkit. Nämä rullat lastataan perävaunuun katon kautta nosturilla. Katto onkin tehty nopeasti avattavaksi ja suljettavaksi. Yksi mies siirtää työntövarrella nopeasti katon päälle ja pois.”

”Perävaunun oikea laita on varustettu liukuvalla pressulla. Kuljettajan puolelle olemme asentaneet ns. kapelliovet. Ovet ovat kuitenkin mielekkäämmät käyttää kuin pressu ja varsinkin pakkasella. Likainen ja jäykkä pressu ei oikein kylmänä kulje, sisätiloissa ja kesällä se tietenkin liukuu erinomaisesti. Kapelliovet ovat erittäin kevyet käyttää”, kehaisee Laine ja rullaa ne malliksi auki ja kiinni.

”Käytännössä näitten kiinnitystä helpottavien yksityiskohtien merkitys tulee olemaan kuljettajalle suuri. Kun kunnon sidonta on tarpeeksi helposti tehtävissä, se tulee myös tehtyä kunnolla. Uskoisin kuljettajan kiittävän nyt tehtyjä ratkaisuja”, lopettaa Laine.

Lue seuraavaksi