Uutiset

Kuljetuskalusto

VAK esitteli tulevaisuuden elintarvikeperävaunun

VAK Oy:n messuosastolla Jyväskylässä nähtiin katsaus tulevaisuuteen, sillä messuvieraiden katsottavaksi oli tuotu korkeudeltaan 4,4-metrinen kaupan kuljetuksiin rakennettu kaksitasoperävaunu. Viisiakselisen, 19,5” paripyörin varustetun perävaunun kuormatila on mitoitettu maitorullakon ja kaupan rullakon asettamien raja-arvojen mukaan.

Kolmen peräkkäisen välitason ohjaaminen tapahtuu langattoman kauko-ohjaimen avulla. Käyttövoima saadaan perävaunussa olevista akuista, joten tasoja voidaan käyttää autosta riippumatta.

VAK on kehittänyt myös pakastekorin sivuovien tiivistettä, mikä on tuonut aikaisempaa kevyemmin käytettävän oven. Edelleen prototyyppivaiheessa olevan oven avaaminen ja sulkeminen onnistuu nyt yhdellä kädellä, mikä on kiistaton etu kiireisessä jakeluliikenteessä. Osastolla nähtiin myös kolmiakseliseksi päivitetty versio VAK Slider B-junan linkkivaunusta. Jarmo Laineen mukaan ykköspyörin varustetulla 9-akselisella B-junayhdistelmällä päästäneen lakimuutoksen myötä 69 tonnin kokonaismassaan, mikä on kappaletavaraliikenteessä monesti riittävä massa.

Lue seuraavaksi